У РФ ув’язнили французького політолога за статтею про "іноагентів"

Сьогодні,   13:45    209

У РФ ув’язнили французького політолога за статтею про іноагентів

Фото: ТГ-канал ASTRA

У Росії засудили громадянина Франції

Адвокати француза вказували, що слідство просило призначити політологу найжорсткіше покарання, хоча для цього немає підстав.

У Росії Замоскворецький суд Москви виніс вирок громадянину Франції, політологу Лорану Вінатьє у справі про збирання відомостей у галузі військово-технічної діяльності Росії без реєстрації «іноземного агента». Його засудили до трьох років колонії. Про це інформує російський Телеграм-канал Astra у понеділок, 14 жовтня.

Останні новини:  Відому українську ведучу заочно "засудили" в РФ

Вінатьє затримали у червні. Зазначається, що він нібито «тричі зустрічався з російськими громадянами», щоб отримати від них інформацію «про мобілізацію, бойову підготовку військ», а також інші дані, котрі «могли бути використані проти Росії».

Вінатьє визнав провину в день затримання після «прекрасної бесіди зі слідчим».

Останні новини:  В аптеках Росії зникли популярні антибіотики

«Не боюся сказати, що я закохався у Росію. Це підтверджується моїм особистим життям, моя дружина — росіянка, мої друзі росіяни. Я жив російським життям і досі останні чотири місяці живу російською атмосферою. Я прошу врахувати життя моєї родини. Все, що я прошу, ваша честь, це справедливе і поблажливе рішення», — зазначив Вінатьє під час засідання.

Адвокати француза вказували, що слідство просило призначити політологу найжорсткіше покарання, хоча для цього немає підстав, тоді як у громадянина Франції серед іншого на утриманні перебувають двоє неповнолітніх дітей.

Останні новини:  В РФ баржа з вантажівками та два катери "застрягли" посеред річки

До затримання Вінатьє регулярно публікувався у французьких наукових журналах, а на початку нульових у нього вийшла книга про чеченську діаспору в Москві.


korrespondent.net