Найпоширеніші звички, через які росте жир на животі

Сьогодні,   00:21    1051


Накопичення жиру на животі вважається небезпечнішим для здоров’я порівняно з рівномірним розподілом зайвої ваги по тілу.

Деякі звички повсякденного життя серйозно впливають на збільшення відкладень жиру в області живота. Перераховуючи найпоширеніші з них, дієтологи радять не робити таких помилок.

Часте пиття газованих напоїв. Дані показують, що вживання однієї-двох банок газованих напоїв на день збільшує коло талії вп’ятеро швидше, ніж мінімальне споживання газованої води. Підраховано, що висока концентрація цукру в таких напоях веде до підвищення апетиту та подальшого збільшення ваги.

Останні новини:  Експерти назвали ранні симптоми раку кишечника

Їжа із великих тарілок. Згідно з дослідженням, що проводилося в Італії, люди, які використовували їх, з’їдали на 77% більше спагетті, ніж ті, хто використовував посуд меншого розміру. У великих тарілках порції здаються меншими за обсягом – це спонукає з’їдати більше. Зайві калорії – зайвий жир.

Пізня вечеря. Все більше вчених останнім часом говорять про те, що їда в пізній час доби, особливо вночі, негативно впливає на масу тіла. Пізні їди асоціюються зі змінами метаболічних параметрів, включаючи накопичення абдомінального жиру.

Останні новини:  Простий спосіб домогтися омолодження організму на дев’ять років

Звичка заїдати емоції. Гнів, хвилювання, розчарування, тривога, нудьга чи смуток – багато емоцій викликають у людей бажання поїсти чи з’їсти щось смачне. Статистично люди з вираженим ожирінням живота частіше демонструють ознаки так званого «емоційного» голоду, тобто схильності відчувати приплив апетиту через зміни психологічного стану.

Недостача сну. Клініка Майо попереджає: недосип пов’язаний з набором ваги, одна година сну, недобрана до норми, спонукає людей з’їдати до 500 додаткових кілокалорій протягом дня. Причини цього пов’язані з гормональною дисрегуляцією, викликаною безсонням в організмі.

Останні новини:  Вчені з’ясували, від чого залежить користь моркви для людини


woman24.kyiv.ua