Бомбу часів Другої світової підірвали у німецькому Кельні

Сьогодні,   17:42    151


Бомбу часів Другої світової підірвали у німецькому Кельні

Влада німецького міста Кельн підірвала американську бомбу вагою у 500 кілограмів часів Другої світової війни, знешкодивши лише один з двох її підривачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW із посиланням на заяву мерії Кельна у соцмережі Х.

Бомба була виявлена двома днями раніше під час робіт на будівельному майданчику нового медичного закладу в районі Мерхайм у східній частині міста.

Останні новини:  Влада Венесуели відбирає закордонні паспорти в журналістів

«Служба зі знешкодження боєприпасів о 17:57 привела в дію десятикілометрову (дальність ураження – ред.) бомбу часів Другої світової війни», – йдеться у заяві мерії.

Міська влада заявила, що це була найскладніша операція зі знешкодження бомби з 1945 року, оскільки поблизу місця її виявлення розташовані одразу кілька клінік.

Останні новини:  Сполучені штати надали дозвіл на продаж зброї Саудівській Аравії та ОАЕ

Для проведення операції було евакуйовано три лікарні, в яких перебувають близько 650 пацієнтів. Деякі пацієнти відділення інтенсивної терапії, яких було неможливо безпечно перемістити, знаходилися у так званій «безпечній палаті» в одній із лікарень.

Приблизно 6400 жителів району попросили залишити свої будинки з самого ранку 11 жовтня до оголошення відбою. Під час проведення контрольованого підриву близько 1300 волонтерів надавали допомогу у різних сферах.

Останні новини:  США можуть оголосити війну Ірану: Байден назвав умову

Фото: Oliver Berg/dpa


ukrinform.ua