Учені назвали регіони США, які можуть постраждати від мегаземлетрусу

Сьогодні,   11:30    449

Учені попередили, що на ділянці завдовжки понад 240 кілометрів, яка пролягає через Міссурі, Арканзас, Теннессі, Кентуккі та Іллінойс, може статися мегаземлетрус. У зоні ризику перебуває близько 11 мільйонів жителів цих регіонів.

Про це повідомляють Новини Планети з посиланням на Daily Mail.

Роббі Майєрс, координатор з надзвичайних ситуацій у Департаменті безпеки Міссурі, заявив, що збільшується кількість доказів, що протягом наступних 50 років у цій місцевості станеться потужний землетрус магнітудою понад 6 балів. Дослідження свідчать про те, що ймовірність такого землетрусу становить близько 40%, і ця ймовірність зростає щороку.

Останні новини:  На Марсі виявили загадкові двері

У зв’язку з цим місцева влада разом із Національною гвардією в Сент-Луїсі провела навчання з підготовки до землетрусу, моделюючи сценарій з магнітудою 8,4. Найбільші руйнування очікуються в Сент-Луїсі та Мемфісі.

Друзі, терміново потрібно зібрати на DJI Mavic 3 для 154 ОМБр. Хто скільки може, окупанти самі себе не знищать. Долучитися до збору можна тут.

Маєрс зазначив, що наслідки такого землетрусу можуть бути катастрофічними: руйнування мостів, доріг, газо- та нафтопроводів, що спричинить серйозні збої по всій країні.

Останні новини:  Допомогли технології. Іранські артефакти залізного віку виявилися підробкою

Дослідження показують, що остання активність у цій зоні була з грудня 1811 по лютий 1812 року, коли сталися три великі землетруси з магнітудою 7 і більше балів, утворивши тріщини завдовжки 10-15 метрів. Вчені вважають, що подібна ситуація може повторитися, і радять людям бути готовими до цього.

Дані Національної моделі сейсмічної небезпеки Геологічної служби США (USGS) вказують, що 75% території США, де проживають сотні мільйонів людей, схильні до ризику землетрусів. Оновлена у 2018 році модель включає 350 додаткових ліній розломів, загалом нараховуючи близько 1 000 розломів. Найвідоміший з них – Сан-Андреас у Каліфорнії, але також є побоювання щодо NMSZ.

Останні новини:  У Пенсільванії через століття фотопастка зафіксувала рідкісну куницю-рибалку

Ерік Сендвол, професор геологічних наук в Університеті Міссурі, наголошує на необхідності зрозуміти природу землетрусів у цьому регіоні та підготувати населення до можливих сценаріїв, розробивши плани евакуації та постачання життєво важливих ресурсів.

Землетруси виникають, коли тектонічні плити раптово зсуваються, вивільняючи енергію у вигляді хвиль, що проходять через земну кору, спричиняючи струс землі.