Новий Dacia Bigster: презентація, комплектації та ціни

Сьогодні,   16:00    337
Румунський бренд Dacia презентував новий кросовер Bigster й тепер прагне конкурувати у популярному сегменті C. Давайте дізнаємось про новинку більше.

Повністю новий кросовер Dacia Bigster дебютував нещодавно, але його поява була очікуваною після довгої рекламної кампанії.  

В цьому матеріалі можна переглянути більшість фотографій з презентації, а нижче пропонуємо детальніше проаналізувати новинку. 

Екстер’єр 

Dacia Bigster Hybrid 155 Journey

На перший погляд, Bigster досить вражаючий позашляховик. Маючи довжину 4,57 метра, він ближче до верхнього краю сегмента C і на 25 сантиметрів довший за візуально дуже схожий Duster. Задній звис показує, куди йде плюс у довжині. 

В цілому Bigster виглядає дуже масивним завдяки чітким лініям і гострим краям. Загалом, багато було взято з концепту «Bigster», представленого у 2021 році. Весь автомобіль здається дуже міцним, але все ще має кілька приємних конструктивних особливостей. Тут згадуються елементи графічного оформлення передньої частини та дверей, а також над заднім номерним знаком. 

Dacia Bigster Hybrid 155 Journey

І замість того, щоб слідувати тенденції глянцевого чорного, дизайнери Dacia обрали суміш глянцевого та матового чорного, створюючи більш міцне та довговічне покриття. Потужний захист днища спереду та ззаду підкреслює міцність автомобіля. Особливо з додатковими 19-дюймовими дисками та ексклюзивним кольором «Indigo Blue» Bigster виглядає дуже дорослим і аж ніяк не дешевим. 




Dacia Bigster Hybrid 155 Journey

Буква «Y» є новаторським графічним елементом, її можна знайти скрізь на автомобілі. Хоча Lamborghini також використовує Y, конструктори Dacia теж гарно проробили стилістичну мову. 

Інтер’єр 

Dacia Bigster Hybrid 155 Journey

Для інтер’єру дизайнерам Dacia довелося використати всі хитрощі, аби дотримуватися встановленого бюджету, з одного боку, і задовольнити нову, вимогливу клієнтуру, з іншого. За словами компанії, вони зосередилися на головному: просторі, ергономіці та комфорті. 

Одразу впадає в очі дуже висока вертикальна панель приладів. Завдяки своїм чітким лініям і геометричним формам вона переймає дизайн екстер’єру та бездоганно продовжує його. Все це здається дуже міцним, але також має певний ефект гарного відчуття. 

Останні новини:  Автоексперт назвав плюси ранньої зміни шин на зимові

Dacia Bigster Hybrid 155 Journey

Виготовлення дуже привабливе, хоча ні спіненого пластику, ні навіть благородних матеріалів все ще немає. Незважаючи на те, що всередині Bigster виглядає набагато стильніше, ніж, наприклад, Duster, до «преміум» ще далеко.  

Тільки кермо виглядає досить елегантно зі шкіряним покриттям, яке особливо виділяється, оскільки в іншому випадку домінує твердий пластик. Звичайно, нічого з цього не здається особливо високоякісним, але це вже стало обов’язковим для Dacia. Залишається побачити, чи зрозуміють це цільові клієнти. 

Dacia Bigster Hybrid 155 Journey

У Dacia також є кілька хитрих прийомів, наприклад система You Clip, відома з Duster, яка дозволяє легко та практично прикріпити різноманітні аксесуари до важливих точок салону. Будь то ліхтарик, гачок для верхнього одягу чи тримач для підносів – усе можна встановити швидко та легко. Звісно, це нагадує концепт Skoda «Simply Clever». 

Центральний 10,1-дюймовий сенсорний екран є стандартним обладнанням у всіх варіантах моделі (на відміну від Duster). У Bigster Essential і Expression екран пропонує доступ до мультимедійної системи Media Display з чотирма динаміками та бездротовою інтеграцією смартфона через Apple CarPlay і Android Auto. 

Dacia Bigster Hybrid 155 Journey

Bigster Extreme та Bigster Journey оснащені мультимедійною системою Media Nav Live, яка пропонує підключену навігацію з інформацією про дорожній рух у реальному часі та оновленням карт протягом восьми років. 

Залежно від комплектації інформація про водіння відображається на 7-дюймовому дисплеї інформації про водіння (Essential і Expression) або 10-дюймовому цифровому дисплеї (Extreme і Journey) — у кольорі та налаштовується відповідно до уподобань. 

Dacia Bigster Hybrid 155 JourneyDacia Bigster Hybrid 155 Journey

Стосовно простору, то Dacia обіцяє один із найпросторіших автомобілів у класі. Вочевидь, що спереду багато місця, але й простір для колін на задньому сидінні є величезним. Запас над головою також вражає, незважаючи на величезний панорамний дах. Частково електричне регулювання сидінь і двозонний кондиціонер надають трохи преміального комфорту. 

Багажник вміщує до нижнього краю вікон до 667 літрів, чого повинно вистачити в будь-якій ситуації. Завдяки функції Easy Fold задні спинки можна легко скласти за допомогою двох важелів з багажника. 

Останні новини:  Чи потрібно мити двигун автомобіля

Dacia Bigster Hybrid 155 Journey

Підлога багажного відділення захищена міцним гумовим килимком для багажника, який легко чистити та можна легко згорнути, коли він не використовується. Він є частиною стандартного обладнання в комплектації Extreme і доступний як аксесуар в інших версіях. За бажанням дверима багажника можна керувати електрично, і, на відміну від конкурентів, у них використовується двигун. 

Двигуни 

Dacia Bigster Extreme 4x4

З самого початку буде доступно чотири двигуни. Bigster TCe має нову розробку мотора, який вперше використовується у всій групі на Bigster. TCe поєднує 1,2-літровий трициліндровий турбований бензиновий двигун нового покоління, заснований на циклі Міллера, який забезпечує оптимізовану ефективність зі зниженими витратами, з м’якою гібридною системою 48 В і шестиступінчастою механічною коробкою передач. Із загальною потужністю 140 к.с. Bigster досить потужний. 

Другим у лінійці є ECO-G 140, який може працювати як на бензині, так і на зрідженому газі. Привід на зрідженому газі – спеціалізація Dacia. Завдяки Bigster Dacia відкриває нові шляхи та вперше поєднує двопаливний привід із системою м’якого гібриду на 48 В. Система базується на 1,2-літровому трициліндровому двигуні з турбонаддувом під час запуску та прискорення як у бензиновому, так і в газовому режимах. 

Dacia Bigster Extreme 4x4

Два баки вміщують загалом 99 літрів пального (50 літрів бензину та 49 літрів зрідженого газу) і забезпечують запас ходу до 1450 кілометрів. Бак для зрідженого газу розташований під дном багажника, щоб не зачіпати вантажний простір. Перемикач на приладовій панелі дозволяє швидко та плавно переключатися з одного виду палива на інший. 

Топовим двигуном також є новий Hybrid 155. Його система приводу поєднує в собі чотирициліндровий бензиновий двигун потужністю 107 к.с., два електродвигуни (двигун потужністю 50 к.с. і високовольтний стартер/генератор), акумулятор ємністю 1,4 кВт-год (230 В) і автоматична електрична трансмісія, яка має чотири передачі для двигуна внутрішнього згоряння та ще дві для електродвигунів. Оскільки Bigster завжди запускається електрично, зчеплення абсолютно не потрібне. 

Для любителів подорожувати по бездоріжжю, пропонується правильний привід у TCe 130 4×4. Ця версія з повним приводом поєднується з шестиступінчастою механічною коробкою передач і системою м’якого гібрида 48 В для найкращої ефективності. Тут також 1,2-літровий трициліндровий турбодвигун має електричну підтримку під час старту та прискорення. 

Останні новини:  У Києві чоловік задушив жінку через позашляховик Toyota Prado

Комплектації 

Dacia Bigster Extreme 4x4

Новий Bigster пропонується в трьох варіантах оснащення: Essential, Expression і дві топові версії Extreme і Journey за однаковою ціною. У той час як «Extreme» призначений для прихильників природи з його стандартним панорамним люком, модульними рейлінгами на даху, системою контролю спуску, гумовими килимками та системою YouClip 3-в-1, «Journey» більше спрямований на комфорт під час подорожей: з двокольоровим фарбуванням (чорним). дах (опція), двері багажника з електроприводом і сидіння водія з частковим електрорегулюванням. 

До речі, усі варіанти мають типові для позашляховика режими водіння, такі як Грязь/Пісок, Offroad або Сніг, а також контроль на спуску. Сучасні системи допомоги, такі як адаптивний круїз-контроль, також доступні, деякі навіть у стандартній комплектації. 

Ціни 

Dacia Bigster Extreme 4x4

У Dacia розробка автомобілів продовжує слідувати схемі, відмінній від конкурентів. У той час як дехто спочатку розробляє автомобілі, а потім визначає ціну, для Dacia цільова ціна твердо встановлена від самого початку. Цьому має бути підпорядковане все інше. І розробникам завжди вдається дотримуватися цих вимог. 

Точні ціни на Bigster поки не встановлені. Однак під час презентації генеральний директор Dacia Деніс Ле Вот пообіцяв базову ціну версії з ДВЗ нижче 25 000 євро, тоді як технічно складний гібрид повинен залишатися нижче позначки 30 000 євро. Насправді це були б майже конкурентоспроможні ціни, враховуючи конкуренцію та, перш за все, існуючі якості. 

До речі, світова фізична прем’єра новинки відбудеться 14 жовтня 2024 року в Парижі. Після цього автомобіль можна буде замовити в Німеччині з січня 2025 року. До речі, Німеччина є дуже важливим ринком для Bigster, тому що сегмент С тут найсильніший. Щороку виробники продають понад 600 000 автомобілів. Тому детальні опитування клієнтів проводилися також у Німеччині. 


motorcar.com.ua