У Польщі заявили, що Спецтрибунал проти РФ з'явиться найближчим часом

Сьогодні,   19:02    150

У Польщі заявили, що Спецтрибунал проти РФ з явиться найближчим часом

Фото: pap.pl

Міністр юстиції Польщі Адам Боднар

Міжнародна спільнота наближається до створення інституції, яка буде займатися виключно злочинами Росії у війні проти України.

Міжнародний трибунал з розслідування злочинів російської агресії проти України має бути створений найближчим часом. Про це заявив міністр юстиції Польщі Адам Боднар, передає у п’ятницю, 11 жовтня, агентство PAP.

Останні новини:  Індія різко збільшила заборонений експорт у РФ

Чиновник зазначив, що спеціальний трибунал щодо злочину агресії проти України займатиметься лише цим питанням, тобто розслідуватиме, хто ухвалював рішення про агресивну війну, хто нею керував і хто ухвалював рішення про напад на Україну.

Міністр наголосив, що міжнародна спільнота наближається до створення цієї інституції, яка б функціонувала в рамках Ради Європи. Він підкреслив, що Україна також хоче цього.

Останні новини:  Біля берегів Самоа загорівся та затонув корабель ВМС Нової Зеландії

«Що з того, що хтось судитиме командира, який віддавав ганебні накази в Бучі чи Маріуполі, якщо не будуть судимі люди, відповідальні за рішення про початок війни, такі як Путін або Шойгу?» — сказав Боднар.

Міністр запевнив, що польські прокурори інтенсивно співпрацюють з Офісом Генпрокурора України, зокрема з генеральним прокурором Андрієм Костіним, розслідуючи російські злочини від початку російської агресії.

Останні новини:  Індія опинилася в трійці найбільших постачальників заборонених технологій для РФ – Bloomberg


korrespondent.net