У Європі хочуть заборонити продаж Tesla Cybertruck через травмонебезпечний дизайн

Сьогодні,   12:31    321


У Європі хочуть заборонити продаж Tesla Cybertruck через травмонебезпечний дизайн

У Європі розглядається можливість заборони продажу нового автомобіля Tesla Cybertruck. Це пов’язано з побоюваннями, що його унікальний дизайн може збільшити ризик травм та навіть смертельних випадків у разі аварій. Таку позицію займають Європейська рада з безпеки на транспорті та Європейський фонд велосипедистів. Вони пропонують не допускати пікап на дороги загального користування.

Останні новини:  Представлено новий Ferrari Roma Spider

Що ще варто знати

У Чеській Республіці вже був випадок, коли один із власників Cybertruck зміг зареєструвати свій автомобіль, але тільки після того, як зробив зміни в його конструкції, щоб зробити його безпечнішим. Зокрема він додав гумові накладки на гострі краї машини.

Організації звернулися з листом до міністра транспорту Чеської Республіки Мартіна Купка, висловивши занепокоєння, що Cybertruck може становити загрозу безпеці на дорогах. Вони підкреслюють, що його незграбний дизайн з гострими краями може призвести до більш серйозних травм у разі ДТП.

Ще однією проблемою, яку вказують критики, є вага автомобіля. Cybertruck важить від 4000 до 4150 кг, що значно перевищує європейський ліміт 3500 кг для даного класу транспортних засобів.

Останні новини:  ТОП-5 ознак, що вказують на необхідність термінової заміни салонного фільтра

Таким чином, у Європі ведеться дискусія щодо безпеки та допустимості використання Tesla Cybertruck на дорогах, з урахуванням його дизайну та ваги.


uamotors.com.ua