Mercedes S-Class залишить бензинові двигуни

Сьогодні,   16:00    212
Німецький бренд Mercedes планує залишити бензинові двигуни для моделі S-Class й після 2030 року.

У 2026 році Mercedes оновить поточне покоління S-Class в середині генерації. Раніше в цьому році генеральний директор Ола Келленіус повідомив, що преміальний бренд «інвестував набагато більше в оновлення моделі нового двигуна внутрішнього згоряння S-класу, ніж зазвичай витрачається на рестайлінг». Заглядаючи вперед, традиціоналісти будуть раді почути, що наступна ітерація флагмана Штутгарта все ще матиме звичайні силові агрегати.

При цьому, електрична одноіменна модель має замінити дивно виглядаючий EQS. Бензинова модель залишиться надовго та на платформі, розробленій для автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Незважаючи на спільну назву, електричний варіант не буде еквівалентом, оскільки він матиме спеціальну архітектуру. 

Останні новини:  На український ринок виходить нова Toyota Camry 2025: фото, ціна, характеристика

Дві версії Mercedes S-Class 

Mercedes-Benz S-класа 2021 року

Келленіус сказав, що топова модель компанії є «найкраще упакованим автомобілем у світі», і що переведення версій ДВЗ та електрокара на спільну платформу буде компромісом, на який Mercedes не бажає піти. Встановлення бензинового двигуна в електричний S- Class означало б пожертвувати простором у салоні, що клієнтам було б важко прийняти. Зробити це навпаки також не спрацює, оскільки інженерам доведеться піти на поступки щодо компонування. 

Керівник визнав, що мати окремі моделі S-класу буде коштувати дорого, але Mercedes намагатиметься зберегти додаткові інвестиції “на прийнятному рівні”. Тим не менш, багато однакових рішень будуть застосовані на обох версіях, щоб обмежити витрати на розробку. Слід зазначити, що головний суперник BMW має іншу стратегію, оскільки 7 серія та i7 використовують однакову платформу CLAR. 




Mercedes вже підготувався до майбутнього, зробивши свої двигуни внутрішнього згоряння відповідними майбутнім нормам Євро-7. Тим часом це один із небагатьох автовиробників, який все ще продає автомобілі з двигуном V12, на відміну від BMW. Раніше Bentley та Audi відмовилися від дванадцяти циліндрів. Rolls-Royce послідує цьому прикладу приблизно в кінці десятиліття, коли V12 старої 7-ї серії піде на пенсію. 

Останні новини:  У рамках проекту USAID поставлено першу партію автогідропідйомників Сomet на шасі JAC N56DC

Mercedes-Benz S-класу 2021 року

Оскільки нинішній S-клас буде оновлений за кілька років, це означає, що W223 не буде виведено з виробництва до кінця десятиліття. Отже, логіка підказує, що W224 з бензиновим(і, можливо, дизельним) двигунами, ймовірно, буде пропонуватися до кінця 2030-х років. 

Широке поєднання моделей з двигунами внутрішнього згоряння та електричними трансмісіями спонукає Келленіуса сказати, що «це будуть найкращі часи для клієнтів Mercedes у наступні 10 років». BMW також не має наміру відмовлятися від бензинової 7 серії, оскільки вона буде мирно співіснувати з i7. 

Останні новини:  В Україні зростає попит на гібридні автомобілі: названі моделі-лідери

На відміну від Mercedes, який ставив перед собою високі цілі — перейти на повністю електричні електромобілі до 2030 року, «якщо дозволять ринкові умови», BMW ніколи не давав таких обіцянок. Бренд намагається досягти 50% до кінця десятиліття, але попереджає, що це залежатиме від уподобань клієнтів. 


motorcar.com.ua