Який буряк корисніший для організму: варений, запечений чи сирий, відповіли лікарі

Сьогодні,   15:00    929

Фахівці розповіли, чи втрачає овоч користь під час термічної обробки.

Буряк — це не просто популярний овоч, але і справжнє джерело вітамінів та мікроелементів. Однак у Мережі давно точаться суперечки: як правильно його їсти — варити, запікати чи вживати сирим, інформує Ukr.Media.

Одні стверджують, що варіння зберігає максимум корисних речовин, інші наполягають на тому, що запікання розкриває всі смакові нотки, а треті вважають, що сирий овоч — це справжня вітамінна бомба. Ці обговорення не вщухають, але в справу втрутилися дієтологи та дали чітку відповідь на це запитання.

Останні новини:  6 кроків до здоров’я жінки після 40

Якщо ви хочете отримати бетаїн, то краще запікати чи їсти сирий. Одна чайна ложка буряків допомагає підвищити соляну кислоту тієї категорії людей, у якої вона знижена.

Якщо ви хочете отримати просто смачний овоч, краще відварити в складі борщу або супу. Якщо ви хочете другу страву, то можна запекти.

Останні новини:  Коли екран телефону може принести користь організму

А ще його можна порізати на платівки, щоб отримати бурякові чипси. Вони корисні й мають невеликий глікемічний індекс, тобто він не підіймає рівень інсуліну в крові. Якщо ви хочете засвоювати вітаміни та мікроелементи, треба відварити його до стану аль денте. Важливо пам’ятати, що чим довше вариться буряк, тим вищий у нього глікемічний індекс, підсумували лікарі.

Рекомендована норма для дорослої людини становить близько 200-250 г буряків на день. Надмірне його вживання може призвести до проблем із травленням або зміни рівня цукру в крові через його вміст природних цукрів.

Останні новини:  Ключем до довголіття виявився популярний на кухні продукт


news-xl.net