Посол Росії у Вашингтоні Анатолій Антонов закінчив роботу у США та повертається до Москви. Про це повідомляють росЗМІ.

У повідомленні МЗС РФ зазначено, що Антонов «завершує відрядження у Вашингтоні». У російському посольстві у США розповіли, що літак із колишнім послом на борту вилетів до Москви увечері 5 жовтня. Водночас хто змінить Антонова на цій посаді, не повідомляється.

Останні новини:  Атака на “Борисоглєбськ”: зʼявилися свіжі знімки аеродрому


До свого призначення у серпні 2017 року на посаду російського посла в США Антонов працював у департаменті з питань безпеки та роззброєння МЗС РФ. У 2011-2016 роках перебував на посаді заступника міністра оборони РФ, після чого був заступником міністра закордонних справ РФ.

Останні новини:  Росія залучає десантників і морпіхів для протистояння ЗСУ в Курській області

Зауважимо, Антонов перебуває під міжнародними санкціями, зокрема Канади, ЄС, Швейцарії, Великої Британії, за підтримку російського вторгнення в Україну.

Прикметно, що персональні дані Антонова в РФ засекречені. В ЗМІ не можна знайти жодної згадки про його сім’ю та дітей. Офіційний життєпис також надзвичайно стислий. Як підкреслили ЗМІ, «такої короткої офіційної біографії, як у нього, немає в жодного із чинних заступників МЗС РФ. Російський МЗС не розкриває інформацію про перші 24 роки його дипломатичної кар’єри і лише коротко зазначає, що він «обіймав різні посади за кордоном», навіть без згадки про країни».

Останні новини:  Онлайн мовлення низки російських каналів не працює через атаки хакерів





expert.in.ua