Чому гібридні авто із зарядкою від розетки не подобаються американцям

Сьогодні,   16:31    441


Чому гібридні авто із зарядкою від розетки не подобаються американцям

Незважаючи на те, що плагін-гібриди (PHEV) здаються логічним переходом до електричних автомобілів, американці не поспішають купувати їх. Відповідно до звіту JD Power , частка PHEV на ринку США залишається низькою – всього 1,9% від усіх продажів автомобілів у 2024 році. Для порівняння електромобілі займають 9,4%, а звичайні гібриди — 10,7%.

Останні новини:  Renault готує абсолютно новий автомобіль: гібрид із водневим акцентом

Однією із причин є висока вартість. Середня ціна PHEV в сегменті компактних SUV становить 48 700 доларів, у той час як звичайні гібриди коштують близько 37 700 доларів, а завдяки субсидіям електромобілі обходяться навіть дешевше – 36 900 доларів. При цьому податкові пільги для PHEV значно скоротилися, що робить їх менш привабливими.

Останні новини:  Renault стала лідером ринку комерційних автомобілів в Україні: статистика

Крім того, покупці менше задоволені цими автомобілями. PHEV набирають лише 669 з 1000 балів у рейтингу задоволеності, тоді як електромобілі одержують 716 і вище. Проблема в тому, що PHEV поєднують недоліки як бензинових машин, так і електрокарів: вони вимагають обслуговування ДВЗ та не пропонують значного покращення досвіду водіння. Ідея «найкращого із двох світів» звучить чудово, але на практиці не виправдовує очікувань.


uamotors.com.ua

Останні новини:  Покарають грошима: водіям заборонили тепло вдягатися