Домашні методи позбутися неприємного запаху з труб

Сьогодні,   09:40    283

Враховуючи, скільки бруду та частинок їжі потрапляє в кухонну раковину щодня, не варто дивуватися, що зливні труби швидко забиваються сміттєвими залишками. З часом це призводить до появи неприємного запаху.

Якщо вчасно не вжити заходів, випари з продуктів розпаду та гниття незабаром поширяться крізь пробку раковини. Експерти кажуть, що доцільно регулярно включати промивання каналізації в процес прибирання на кухні.

Спосіб 1

Можливості очищення за допомогою оцту безмежні, не кажучи вже про економічну та екологічну ефективність засобу.

Візьміть півсклянки харчової соди і висипте її в каналізацію. Після цього додайте чашку білого оцту, оскільки цей розчин спричинить природну реакцію шипіння, яка руйнує бруд, бактерії та накопичення. Дайте суміші постояти приблизно 15 хвилин, потім промийте гарячою водою.

Останні новини:  Секрети догляду за рушниками, які забезпечать їм м’якість та свіжість

Спосіб 2

Цедра апельсина чи лимона, а також побутова сіль – ще один дієвий лайфхак.

«Поміщаючи тонко нарізану цедру безпосередньо в каналізацію та увімкнувши гарячу воду, натуральні олії допомагають розщепити жир», – зазначив Брайан Товард, експерт Wholesale Domestic.

Сіль діє як м’який абразив, видаляючи будь-які накопичення.

Спосіб 3

Інвестуйте в плунжер або дренажну змійку.

Плунжер – це гумова присоска, яка працює із силою всмоктування, щоб усунути будь-які накопичення та засмічення, які можуть виділяти неприємний запах. Ущільніть поршень над дренажем і штовхайте його вгору-вниз, щоб створити тиск у трубі, який потім переміщує воду, прочищаючи засмічення зсередини.

Останні новини:  Як розвинути креативність у дитини: шість способів, які справді працюють

Якщо плунжера недостатньо, ефективним рішенням може бути дренажна змійка, що являє собою довгу гнучку трубу або кабель, який вставляється в раковини на кухні чи у ванній. Потім він розгортається і закручується всередині труби за допомогою ручки на одному кінці, та видаляє накопичення або засмічення.

Спосіб 4

Звісно, найкраще використовувати екологічні методи, але іноді знадобиться сильніший розчин. Шукайте склади, безпечні для всіх водопровідних систем. Використовуйте захисні рукавички та, якщо необхідно, окуляри. Не допускайте дітей і домашніх тварин до кімнати під час використання агресивних хімікатів.




Не змішуйте засоби для деблокування стоків з іншими очисними хімічними речовинами або кислотами, оскільки це може призвести до виділення небезпечних газів.

Останні новини:  Як легко відмити каструлю, що підгоріла: ефективний саморобний засіб

Запобіжні заходи

Ніколи не виливайте жир і олію в каналізацію, оскільки це не тільки спричинить засмічення у трубах, а й погіршить стан каналізації, сприяючи накопиченням, відомих як «жирові гори». Це схожі на камінь речовини, що складаються з жиру, олій, бруду та речовин, які не можна змити. Потім ці закупорки затримують частинки їжі та інші шматочки сміття, створюючи ідеальне середовище для розмноження бактерій і викликаючи неприємні запахи.