Toyota сповільнює розвиток електромобілів

Сьогодні,   17:05    216
Японський автовиробник Toyota відклав свої плани щодо електромобілів через уповільнення попиту.

Автовиробники продовжують відкладати свої плани щодо електромобілів. Bentley, Ford, Mercedes-Benz, Volvo та інші відсунули свої терміни електрифікації, оскільки ринок охолоджується, і тепер Toyota робить те саме. 

За попередніми планами, Toyota повинна була розпочати виробництво електромобілів у США у 2025 році. Наразі компанія планує почати виробництво електромобілів у середині 2026 року. Як і багато інших виробників, які колись оптимізувати електрифікацію, зменшення ентузіазму щодо електромобілів змусило Toyota переглянути свою стратегію. 

Останні новини:  Електричний компактвен Zeekr Mix показали на офіційних фото

«Ми все ще зосереджені на нашій глобальній меті [акумуляторних електромобілях] — 1,5 мільйона автомобілів до 2026 року», – сказав представник Toyota Скотт Вазін.  

Toyota BX large SUV

Незважаючи на затримку, автовиробник все ще планує виробляти від 5 до 7 моделей електромобілів у США. 

Toyota інвестувала 1,3 мільярда доларів у складальний завод у Джорджтауні в штаті Кентуккі у виробництво електричного трирядного позашляховика. Компанія також витратила 1,3 мільярда доларів у Північній Кароліні на виробництво літій-іонних акумуляторів і виділила 1,4 мільярда доларів на виробництво електромобілів на своєму заводі в Прінстоні, штат Індіана. 

Останні новини:  Експерт пояснив, чому не варто вмикати рециркуляцію в автомобілі під час дощу

Трирядний електричний позашляховик Toyota все одно з’явиться — трохи пізніше, ніж очікувалося. Nikkei Asia повідомляє, що оновлення дизайну також сприяло затримці. Стосовно трирядного електромобіля Lexus EV, запланованого на 2030 рік, то, як повідомляється, його більше не планується збирати у США. Натомість Lexus, ймовірно, імпортуватиме цю модель із Японії. 





motorcar.com.ua

Останні новини:  Нові правила продажу вживаних авто набрали чинності