Путін має бути переможений: екс-міністр оборони Британії закликав відправити війська в Україну

Вчора,   20:31    238


Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху зараз усім показує, як перемогти в Україні, – безжально бити ворога. Путін може і повинен бути переможений, і для цього Велика Британія повинна відправити свої війська на допомогу Києву. Таку думку в колонці на The Telegraph висловив екс-міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Він зазначив, що багато хто міг випустити з уваги зусилля президента України Володимира Зеленського під час його нещодавнього візиту до США спробувати змусити Захід продемонструвати силу щодо Росії. Воллес вважає, що український лідер прийшов до Білого дому з планом, але навряд чи “пішов із чимось, крім теплих слів”.

Останні новини:  Президент Хорватії не дав згоди на участь хорватських військових у місії НАТО на підтримку України

А реальність така, що західна політика поступової допомоги Україні не працює, впевнений Воллес:

“Путін бачить, як ми хитаємося, ховаємося в “натовпі” і розмірковуємо, поки він відправляє своїх у “м’ясорубку”. У Путіна два козирі. Перший – він відправлятиме хвилю за хвилею російських громадян на смерть, знаючи, що він ізольований від внутрішнього повстання. По-друге, він не вірить, що ми справді маємо це на увазі, коли говоримо “він має зазнати невдачі, а Україна має перемогти”.

Воллес переконаний, що є спосіб довести неправоту Путіна, і для цього потрібні “лідерство, непопулярні рішення і ризик”:

“Україна може перемогти, а Путін може і повинен зазнати невдачі. Цей мерзенний маленький диктатор, який використовує вбивства, вторгнення і погрози, не може перемогти. Заради нашого майбутнього”.

За його словами, насамперед необхідна повна мобілізація України, і в навчанні новобранців може допомогти Захід.

Останні новини:  Швеція відправить своїх військових до Латвії

“Ми повинні відправити війська, щоб допомогти навчити й утримувати українську армію. Не битися, а дати можливість тиловим ешелонам допомагати обслуговувати обладнання, яке ми всі відправили. Війська могли б допомогти в лікуванні поранених”, – вважає Воллес.

Також він дотримується думки, що Британія має допомогти домогтися угоди про членство України в НАТО.

Останні новини:  Reuters повідомило про долю полонених туарегами "вагнерівців"

Членство України в НАТО – актуальне

Нагадаємо, у Financial Times із посиланням на неназваного західного чиновника писали, що президент США Джо Байден може дати згоду змінити статус заявки України на членство в НАТО до того, як залишить свою посаду в січні 2025 року.




Видання вказувало на “попередні ознаки” того, що американський президент може змінити свою позицію щодо членства України в Альянсі.


uapress.kyiv.ua