5 завдань з прибирання, які насправді можна пропустити

Сьогодні,   13:40    315

Якщо ви подивитеся вірусні відео в Інтернеті про те, як люди прибирають свої домівки щонеділі, вам може здатися, що вам потрібно трохи вирівняти свою щотижневу рутину. Здається, що кожен постійно перевертає свій будинок або квартиру догори дном, щоб прибрати кожен куточок і переконатися, що жодна ділянка не залишилася менш блискучою, ніж була.

Але виявляється, що не всі завдання з прибирання потрібно виконувати надзвичайно часто. Насправді деякі з них можна виконувати лише один раз на місяць або щоразу, коли ви беретеся за глибоке прибирання.

Чистка дивана

Хоча ваш диван, швидше за все, використовується щодня, вам не потрібно турбуватися про нього, поки не настане час для глибокого чищення. Проте, якщо ви часто сидите на дивані, щоб поїсти або перекусити, розумно пилососити подушки раз на тиждень. Якщо це не так, ви можете робити це раз на місяць, на додаток до прибирання під диваном.

Останні новини:  Як вивести жирну пляму з одягу без прання

Для багатьох людей прибирання під диваном відкриває очі. Вони часто дивуються, скільки там пилу, їжі та іграшок.

Глибоке очищення холодильника та комори

Звичайно, ви повинні регулярно стежити за тим, що знаходиться у вашому холодильнику та шафах, викидаючи продукти, термін придатності яких закінчився або які неприємно пахнуть, але саме під час глибокого прибирання ви повинні дійсно все вилучити і оцінити, чи є сенс зберігати це.

Щоб отримати справжнє глибоке очищення, ви повинні вийняти з холодильника кожну полицю і вимити їх окремо. Потім візьміть губку і протріть внутрішню частину холодильника, перш ніж повернути все на свої місця. Після цього настав час розібратися з консервами, викинувши ті, у яких закінчився термін придатності, або пожертвувавши ті, які ви не будете використовувати. Ви також можете використовувати губку для протирання комори — просто витягніть всі продукти і протріть полиці, а потім просушіть їх серветкою з мікрофібри.

Останні новини:  Як пом’якшити колючу тканину і зробити її ніжною

Чищення сміттєвих баків

Коли ви востаннє вичищали сміттєві баки? Ні в якому разі не обов’язково робити це щотижня, але щомісячне глибоке прибирання — вдалий час, щоб взятися за це завдання.

Після того, як ви витягнете сміття з кожного сміттєвого бака, наповніть кожен бак чашкою теплої води і залиште на 20-30 хвилин, перш ніж вимити кожен бак.




Після завершення цього процесу вилийте всю воду і витріть сміттєві баки насухо паперовими рушниками або ганчіркою з мікрофібри.

Останні новини:  Як виглядати стильно в джинсах та у простій майці

Зони з високим рівнем пилу

Жалюзі та вентиляційні отвори кондиціонерів — це не ті місця, про які вам потрібно турбуватися щотижня. Коли ви робите щотижневе прибирання, ви дійсно намагаєтеся навести порядок і підготуватися до наступного тижня. Можна почекати, щоб прибирати ці зони щосезону або щомісяця, але коли дійсно прийшов час, не забудьте почистити вентиляційні отвори кондиціонерів, де розташовані фільтри.

Ці місця можуть забруднюватися, і багато людей можуть не помітити цього, поки не стане зовсім погано.

Плінтуси

Експерти сходяться на думці, що плінтуси не потрібно чистити щотижня. До них може бути важко дістатися, особливо за меблями.