ЗСУ вперше за допомогою “скиду” знищили “Мавік” росіян (ВІДЕО)

Сьогодні,   15:31    443

Битвою дронів у повітрі вже не здивуєш, але наші оператори БПЛА демонструють високий рівень майстерності у боротьбі з ворожими безпілотниками

Джерело: Defence Express

Бійці взводу “Котики” 130-го батальйону територіальної оборони оприлюднили відео із дійсно унікальним випадком, коли ворожий розвідувальний дрон типу “Мавік” було збито за допомогою скиду з дрона – на видовищних кадрах помітно, як неймовірно влучним ударом російський дрон просто знесло, тоді як наш продовжить виконувати завдання або ж полетить назад до оператора.

Варто відзначити, що збиття дрона за допомогою скиду вимагає високої майстерності оператора дрона, і також банальної удачі, у тому числі пов’язаного з тим, щоб спіймати момент, коли ворожий безпілотник завис у повітрі, і також важливим фактором є, щоб він у момент удару не полетів кудись в сторону, бо уразити в русі таку ціль за допомогою скиду ймовірно неможливе завдання.

Це, своєю чергою, натякає на те, що навіть попри надзвичайно високу майстерність оператора дрона, такий спосіб знищення ворожих дронів буде набагато менш популярним проти тих же зенітних FPV-дронів, які показали високу ефективність у протидії розвідувальних дронів росіян.

Останні новини:  Потужний снігопад у Південно-Африканській республіці паралізував дорожній рух (ВІДЕО)

Загалом як наші військові, так і ворог тестують різні методи знищення ворожих “очей” у повітрі – так, раніше час від часу з’являлися відео як один дрон збиває інший банальним методом “тарану”, а росіяни у такий спосіб вирішили протестувати свої перші “зенітні FPV-дрони” – ворог врізався у нашу “Фурію”, але збити таким чином її не вдалося – безпілотник успішно стабілізувався і повернувся назад, отримавши лише незначні пошкодження.

Останні новини:  Іран запустив по Ізраїлю понад сотню ракет (відео)

Але противник, звичайно, не полишає спроб поставити “на потік” збиття наших дронів за допомогою зенітних FPV, так, нещодавно з’явилися нові кадри, як рашисти намагалися у такий спосіб збити наш БПЛА – FPV-дрон влучив у ціль, і це тривожний сигнал, який демонструє потребу не тільки у швидкому пошуку протидії цій загрозі, але й нарощенню постачання розвідувальних безпілотників до Сил оборони України.




Водночас варто згадати й те, що наші військові постійно удосконалюють FPV-дрони, а нещодавно у майстерні “Дикі Шершні” змогли розігнати дрон аж до 325 км/год, що не тільки підвищує його ефективність проти безпілотників, але й надає більше можливостей для ураження ворожих гелікоптерів.

Останні новини:  Зеленський представив Камалі Гарріс план перемоги у війні з Росією (ВІДЕО)

Також важливим моментом є збільшення дальності FPV-дронів, у тому числі й за допомогою інших безпілотників – так, є зафіксований випадок, коли ворог бив FPV на відстань в 40 км, запуск відбувався з “дрономатки”, завдяки чому вдалося досягти такого результату. Україна також має аналогічні розробки у вигляді тієї ж “Королеви Шершнів” тощо.