Вчені виявили в Африці наскальний малюнок моржа

Сьогодні,   17:30    178

Під час обстеження печери у південноафриканській провінції Фрі-Стейт вчені виявили зображення загадкової тварини. Візуально вона схожа на моржа, проте звідки моржі в Африці? Згідно з однією з гіпотез на стіні печери намальована шаблезуба кішка, пише LiveScience.

Авторами малюнка є представники народу мисливців-збирачів Сан, який жив у басейні Кару. Вони мали великі знання про довкілля. Для їхньої передачі наступним поколінням Сан використовували наскальний живопис.

Останні новини:  Міфічний рогатий змій справді колись жив на Землі: археологи знайшли доказ

Вчені припустили, що на стіні печери Фрі-Стейт намальовано дицинодонта. Його перший опис був складений британським палеонтологом Річардом Оуеном у 1845 році. З нього випливає, що вимерлий вид походить з рептилій терапсид. Він жив на Землі 265-200 млн років тому. Проведений вченими аналіз показав, що зображення тварини було нанесено на стіну до 1853 року. Таким чином, народ Сан описав дицинодонта раніше, ніж це зробили представники наукових кіл. Найімовірніше, що представникам корінного народу попалися скам’янілості дицинодонту. Вони вирішили зафіксувати новий вид за допомогою скельного живопису.