Чому золото може залишати чорні сліди на шкірі

Вчора,   20:20    133

Ювелірні прикраси із золота цінуються і вважаються показником достатку, розкоші. Крім краси і витонченості, вони здатні викликати певні незручності.

Володарі золотих виробів часто стикаються з проблемою, коли коштовності залишають чорні відбитки на шкірі. Чому благородний метал, який практично не схильний до окислення, раптом темніє, а кільця, браслети і ланцюжки на поверхні шкіри залишають темні смуги.

Причини, за якими золоті вироби викликають потемніння шкіри

Вважається, що коштовності з благородного металу зовсім не потребують догляду. Це помилкова думка. Золото не вступає в хімічну реакцію з повітрям, але все одно може почорніти — часто залишає сліди на пальцях рук, зап’ясті, шиї і вухах.

Останні новини:  5 кольорів лаку для нігтів, які найбільше подобаються чоловікам

Необхідно розуміти головні причини, за якими це відбувається:

  1. Низька якість виробу — першопричина проблеми. Ювелірні прикраси рідко виготовляють з чистого золота. Зазвичай, до нього додають різні домішки, які збільшують міцність і зменшують знос. Якщо добавок забагато, то це може викликати почорніння шкірних покривів.
  2. Алергічні реакції часто є виною потемніння шкіри. Це викликано алергією деяких людей на благородний метал або на домішки, використовувані при виготовленні прикрас.
  3. Спеціальна паста для посилення блиску золота — ще один поширений варіант появи проблеми.
  4. Креми, мазі, інша косметика, якою користуються жінки, містять різні хімічні сполуки. Поєднання йоду і ртуті в їх складі можуть негативно впливати на метали, з якого зроблені прикраси.
Останні новини:  Їхня щирість під питанням: найненадійніші друзі за знаком Зодіаку

Чому при довгому зберіганні золото чорніє

Практично будь-яка коштовність, яка тривалий час не використовується, починає темніти і втрачати свою привабливість. Це в повній мірі відноситься до золотих виробів.

Можливі причини, за якими це відбувається:

  • висока вологість;
  • значні перепади температур;
  • неправильний початковий догляд.

При успішному виявленні причини виникнення чорних смуг, можна з легкістю вирішити цю проблему і не відчувати дискомфорт після носіння золотих прикрас.

Останні новини:  Ці 4 виховні заходи зроблять вашу дитину ледарем і дармоїдом

Не варто забувати, що благородний метал вимагає до себе увагу. Якісні вироби при своєчасному догляді ніколи не залишать чорних слідів, що дозволить насолоджуватися неповторною красою коштовностей довгі роки.