У Білому домі єдиним шляхом для вирішення протистояння між Ізраїлем та «Хезболлю» назвали дипломатію

Вчора,   22:53    147


У Білому домі єдиним шляхом для вирішення протистояння між Ізраїлем та «Хезболлю» назвали дипломатію

Ізраїль не зможе безпечно повернути своїх людей до їх осель на півночі країни, ведучи повномасштабну війну з «Хезболлою» чи Іраном. Кращим вибором є дипломатичний шлях.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, пише The Guardian.

«Тотальна війна з «Хезболлою», а тим більше з Іраном, не є способом досягти цього. Якщо ви хочете повернути цих людей додому безпечно та стабільно, ми вважаємо, що дипломатичний шлях є правильним», — сказав Кірбі.

Останні новини:  Республіканці готують план на випадок програшу Трампа на виборах

Зазначається, що Ізраїль говорить, що його мета — убезпечити північні райони країни від ракетних обстрілів з боку «Хезболли» та дозволити тисячам переміщених мешканців регіону повернутися додому.

Кірбі зазначив, що США спостерігають за тим, що робить «Хезболла», намагаючись заповнити вакуум у керівництві та продовжують обговорювати з Ізраїлем наступні кроки.

«Ми не приховуємо того факту, що ми не обов’язково розглядаємо тактичні страти так само, як вони розглядають захист (цивільного населення — ред.)», — сказав Кірбі.

Останні новини:  “Нам потрібна Росія”: в Австрії не хочуть обривати зв’язку з Москвою

Він додав, що підтримка Ізраїлю з боку США залишається незмінною.

Крім того, 17 вересня у Лівані в результаті скоординованої атаки здетонували пейджери бойовиків «Хезболли». Наступного дня вибухнули сотні рацій «Хезболли».

20 вересня Ізраїль завдав авіаудару по столиці Лівану Бейруту, вбивши високопоставленого командира «Хезболли» Ібрагіма Акіла.

У наступні дні, 21 та 22 вересня, «Хезболла» та Ізраїль обмінялись авіаударами.


ukrinform.ua

Останні новини:  Президент Польщі Дуда піде під суд: яка причина