Вчені розгадали загадку дивних споруд на Мадагаскарі

Сьогодні,   12:30    844

У першому тисячолітті представники невідомого співтовариства вирізали на Мадагаскарі поглиблення і камери. Довгий час археологи ламали голови над їх призначенням. Нова гіпотеза походження цих дивних споруд пов’язана із зороастризмом, пише IFLScience.

Поглиблення та камери в скелях могли бути зроблені членами зороастрійської спільноти, яка жила на острові 1000 років тому. Вони знаходяться у місці, яке називається Теніки, на території національного парку Ісало. Вчені не могли визначити їх призначення більше століття.

Останні новини:  У льоду Антарктики з'явилася дірка розміром зі Швейцарію

За словами професора Гвідо Шреурса, який є одним із авторів дослідження, перша теорія була пов’язана з португальськими моряками. Нібито в XVI столітті вони висікли в скелях укриття від негоди. Вона отримала назву «Грот португальців». Ця теорія була спростована у 1960-х роках.

В рамках нового дослідження вчені проаналізували керамічні фрагменти, які вони виявили у гротів. Як виявилося, кераміка була виготовлена ​​в Китаї та Південно-Східній Азії. Теорія про зороастрійську спільноту ґрунтується на тому, що схожі скельні структури були виявлені в іранському регіоні Фарс. Вони використовувалися зороастрійцями як оссуарії для похоронних обрядів.

Останні новини:  Новий вид акул-химер виявили біля узбережжя Нової Зеландії

Іранські прибережні міста торгували з Китаєм та Східною Африкою. Таким чином, ніщо не заважало зороастрійцям оселитися на Мадагаскарі. Команда Шреуса планує повернутися на Мадагаскар у 2025 році з лідером, щоб провести більш детальніше дослідження.