Вчені відкрили новий вид акули-молота, який назвали на честь друга Білла Гейтса

Сьогодні,   01:30    296

Zootaxa: відкритому виду молотоголової акули дали ім’я співзасновника Microsoft.

Американські вчені з Флоридського міжнародного університету виявили новий вид молотоголових акул. Йому дали ім’я Sphyrna alleni на честь друга і ділового партнера мільярдера Білла Гейтса, співзасновника компанії Microsoft Пола Аллена. Дослідження опубліковано в науковому журналі Zootaxa.

За словами авторів відкриття, існування нового виду акул-молотів довгий час залишалося невідомим, оскільки він дуже схожий на споріднений вид Sphyrna tiburo.

Останні новини:  Науковці виявили дуже дивний вид динозаврів

Виявилося, що Sphyrna alleni поширені у водах Карибського моря та Атлантичного океану від берегів Белізу до узбережжя Бразилії.

Учені зазначили, що відкритий вид акул-молотів, імовірно, перебуває під загрозою зникнення, оскільки ці риби страждають від надмірного вилову з використанням зябрових сіток.

Дослідники присвоїли Sphyrna alleni ім’я співзасновника Microsoft Пола Аллена завдяки його підтримці різноманітних ініціатив зі збереження акул та інших ініціатив, покликаних захистити навколишнє середовище. Для цього бізнесмен заснував благодійний фонд Paul G. Allen Family Foundation.

Останні новини:  Землю накриє дводенна магнітна буря

Сам Пол Аллен пішов із життя 2018 року після довгої боротьби з онкологічним захворюванням.