Kia Tasman: фінальні тести пікапа в пустелі

Сьогодні,   11:15    194
Офіційна прем’єра пікапа Kia Tasman відбудеться наприкінці року й бренд вже провів фінальні тести.

Замість того, щоб наклеювати логотип на кузов Hyundai Santa Cruz, споріднений бренд Kia розробив власний пікап. Ці два пікапи зовсім не пов’язані між собою технічно, оскільки Tasman базується на рамній архітектурі, а не на несучому кузові. Нове тізерне відео показує новий автомобіль у пустелі Аль-Кудра в Об’єднаних Арабських Еміратах. 

Він знову обклеєний кольоровою плівкою з різким дизайном, але можна побачити квадратні колісні арки з пластиковою окантовкою. Також можна розгледіти вертикальні фари в стилі Telluride і сходинки в кутах заднього бампера, які полегшують доступ до вантажного відділення. 

Останні новини:  Українцям компенсуватимуть пошкодження автівок через ракетні удари

На відео Tasman мчить по дюнах і навіть робить кілька пончиків наприкінці. 

Kia зазначив, що провів не менше 1777 різних тестів, додаючи, що на даний момент було проведено понад 18 000 кіл тестування. Незважаючи на те, що кадри були опубліковані на YouTube-каналі Kia Worldwide, не очікується, що Tasman буде продаватися по всьому світу.  

Пікап був помічений під час тестів у Каліфорнії, але компанія досі не говорить про вихід на ринок США. Його імпорт до Європи також залишається під питанням. 

Останні новини:  Повернення легенди: Lancia готується до електричного переродження моделі Delta

Під капотом 

Kia Tasman 2024 року




Конкурент Ford Ranger буде оснащений 2,2-літровим турбодизелем, взятим від Sorento. Інші непідтверджені деталі включають наявність конфігурацій 4×4 і 4×2, максимальне корисне навантаження 1000 кілограмів і тягову здатність 3,5 тонни. 

Немає жодного слова про двигуни V6 або плагін-гібридні силові агрегати, які Ford пропонує, наприклад, у Ranger. Незрозуміло, чи будуть інші конфігурації кузова, крім подвійної кабіни, яку можна побачити на всіх тизерах, шпигунських фотографіях і відео. 

Останні новини:  Названо найбільш продаваний автомобіль у Європі

Згідно з південнокорейською пресою, Tasman буде зібраний на батьківщині та пропонуватиметься на Близькому Сході, в Африці та Австралії. Повідомляється, що світова прем’єра запланована на кінець наступного місяця на міжнародному автосалоні в Джидді. Подія в Саудівській Аравії відбудеться з 29 жовтня по 2 листопада. 

Tasman не є першим комерційним автомобілем Kia, оскільки Bongo продається в Південній Кореї з 1980 року. Поточна модель четвертого покоління дебютувала в 2005 році, але після кількох оновлень вона все ще на ринку. Існує навіть електрична версія. 


motorcar.com.ua