Стало відомо, в якому вигляді морква корисніша

Сьогодні,   05:12    876

 

Морква – це багате джерело бета-каротину, який організм перетворює на вітамін А. Ця поживна речовина стимулює ріст волосся, покращує здоров’я очей і серця і, на думку фахівців, має протиракові властивості. Дослідження, опубліковане в Journal of Agriculture and Food Chemistry, показало, як правильно вживати моркву, щоб вона приносила максимум користі.

Останні новини:  Лікарі назвали неочевидні ознаки серцевої недостатності

Більшість людей вважають, що приготування овочів за високої температури знижує їхню харчову цінність. Цей факт справедливий для багатьох продуктів, але не для моркви. Згідно з дослідженням, каротиноїди, що містяться в цьому овочі, краще засвоюються організмом, якщо він термічно оброблений. Бета-каротин – це жиророзчинний вітамін, який не втрачається навіть за високих температур. Коли морква готується, клітинні стінки рослинних тканин розм’якшуються, що полегшує травній системі його засвоєння. Моркву можна приготувати по-різному. Рекомендується додавати її в суп, пиріг або можна просто запікати в маслі і з улюленими спеціями, пише The Times of India.

Останні новини:  Довголіття зв’язали з манерою ходьби

Проте вживання сирої моркви також може принести користь організму. У сирому вигляді вона широко використовується у салатах та соках. Цей овоч багатий на клітковину, вітамін К1 і калій. Клітковина забезпечує гладку роботу кишечника, а високий вміст калію знижує кров’яний тиск та захищає від утворення каменів у нирках.

Останні новини:  Шість плюсів для здоров’я від помірного вживання пива


ua-vestnik.com