Сергій Жадан повідомив про горе в родині

Сьогодні,   11:30    160

Український письменник, музикант та військовий Сергій Жадан повідомив про горе у родині.

Про це пише РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Facebook-сторінку соліста гурту «Жадан і Собаки».

Так, зі слів музиканта, не стало його тітки — поетеси Олександри Ковальової.

«Сьогодні вночі померла Олександра Ковальова — українська поетка, перекладачка, педагог, громадська діячка. Моя тітка», — написав Сергій.

В одному зі своїх інтерв’ю він ділився, що саме ця людина і сформувала його уявлення про письмо, а також асоціювалася у нього з літературою.

Останні новини:  Макс Барських встановив новий рекорд у шоубізі

Користувачі мережі у коментарях під дописом зазначають, що жінка була чудовою поеткою і дуже доброю людиною.

Сергій Жадан повідомив про горе в родині: "Померла вночі"

Олександра Ковальова (фото: facebook.com/oleksanda.kovalyova)

Коротка біографія Олександри Ковальової

Олександра Прокопівна народилася 28 листопада 1948 року у селі Бондареве Старобільського району Луганської області. Закінчила факультет іноземних мов Харківського державного університету.

Кандидат філологічних наук, доцент факультету іноземної філології Харківського національного педагогічного університету.

Останні новини:  Руслана Лижичко зустрілася з переможцем нацвідбору на Дитяче Євробачення 2024

Сергій Жадан повідомив про горе в родині: "Померла вночі"

Сергій Жадан часто гостював у неї в юності в Харкові. Олександра Прокопівна познайомила його з письменниками, політиками, музикантами, журналістами, які «виступали за українську незалежність».

Жінка є авторкою поетичних збірок: «Степові озера», «Обрії», «На два голоси», «На два голоси» (українською та німецькою мовами, у співавторстві з Наду Шмідт), «Абетка доброти» (книга для дітей), «Осіння проща», «Ходім туди, де спить трава» (українською, англійською, німецькою мовами, у співавторстві з Ольгою Тільною), а також книг прози «Триблаженне дерево», «Овлур та інші повісті».




Здобула чисельні нагороди, зокрема премію ім. Костя Гордієнка (2008), Харківську обласну премію ім. О. Масельського (в номінації «Поезія»» — у 2010 році, а в номінації «Проза» — у 2018), премію журналу «Березіль» (1996, 2008, 2011), премію міжнародного конкурсу «Бути людиною» (2018).У 2000 році була стипендіаткою міста Нюрнберга. Членкиня Національної спілки письменників України (з 1983 року).

Останні новини:  Чотири світові зірки, які публічно помстилися колишнім