Вчені попередили про продукти, які підвищують ризик серцевої недостатності

Сьогодні,   10:31    614


Вчені Університету Кентуккі в Лексінгтоні довели, що раціон людини дійсно впливає на здоров’я серця. В ході дослідження вони з’ясували, що люди, які їли певні продукти при серцевій недостатності, в два рази частіше потрапляли в лікарню.

Фахівці вивчили дані про випадки погіршення хвороби, а потім провели експеримент, в якому взяли участь 213 пацієнтів із серцевою недостатністю.

Добровольці повинні були протягом двох тижнів вести щоденники свого харчування, а вчені розподілили зазначені продукти харчування в залежності від того, наскільки та чи інша їжа підсилює запалення.

Останні новини:  Нестача сну призводить до збільшення вісцерального жиру на животі на 11%

Пацієнти, чиї дієти мали більш високі показники запального процесу, мали в два рази більше шансів померти або бути госпіталізованими.

“Добре відомо, що дієта відіграє критично важливу роль у розвитку серцевих захворювань та інсульту”, – прокоментував професор медицини Аміт Кера.

Вчені відзначають, що червоне м’ясо, рафінована олія і молочні продукти з високим вмістом жиру, збільшує ризик розвитку серцевої недостатності, в той час як такі продукти, як оливкова олія, цільнозернові, а також фрукти і овочі, – знижують його.

Відзначається, що знаменита середземноморська дієта, якої дотримуються багато зірок, виявилася схожою на дієту, яку лікарі рекомендують при хворобах серця. Вони обидві включають в себе багато овочів, фруктів і цільнозернових продуктів і обмежує страви з високим вмістом насичених жирів.

Останні новини:  Відмова від цих напоїв дозволить чоловікам довше зберегти здоров’я

За словами вчених, ще будуть потрібні додаткові дослідження, щоб підтвердити, чи можна використовувати протизапальні дієти для зниження смертності від серцевої недостатності.


lady.kyiv.ua