Як вивести котячий запах: прості лайфхаки навіть для найважчих випадків

17.09.2024   21:40    562

Інформація, що робити, якщо вдома смердить котом, полегшить життя будь-якому власнику цих милих пушистиків. Звичайно ж, завдання, як прибрати котячий запах у квартирі, явно не з найпростіших, але вона можна здійснити.

Чому вдома пахне кішкою — причини

Найчастіше головними причинами неприємного запаху є те, що ваш кіт перестав ходити в лоток. Найчастіше це відбувається через такі фактори:

  • кіт мітить територію при досягненні статевої зрілості;
  • наявність сторонніх запахів біля котячого туалету;
  • коту не подобається наповнювач чи лоток;
  • різні стресові ситуації (переїзд, поповнення у ній).
Останні новини:  Найкращі ідеї замшевого одягу на осінь: як обрати трендові жакети, куртки, костюми та взуття

Також у тварини можуть бути проблеми зі здоров’ям, через які запах її сечі стає таким їдким та стійким. Наприклад, нестерпний запах сечі може свідчити про порушення роботи нирок або сечовивідних шляхів.

Що робити, якщо вдома смердить котом — лайфхаки та народні засоби

Існують кілька поширених і досить простих способів, як вивести котячий запах. І для цього зовсім не обов’язково розорятися, гублячись у пошуках новомодних спреїв та нейтралізаторів.

Серед народних засобів та методів, які допоможуть вам позбутися стійкого котячого запаху, особливо виділяють:

  1. Розчин марганцівки. Важлива умова — марганцівка повинна бути добре розведена. Допоможе очистити дивани та меблі.
  2. Розчин оцту та сода. Після обробки поверхонь розчином оцту з водою (з розрахунку 1:3) їм потрібно дати повністю висохнути і тільки потім посипати содою для остаточного видалення запаху і котячої сечі та оцту. Використовують для обробки диванів, килимів, всіх видів підлог та матраців.
  3. Сода та 3%-й розчин перекису водню. Забруднені місця спочатку потрібно посипати содою, а потім полити розчином і залишити на якийсь час від 8 до 12 годин, після чого витерти мокрою ганчіркою. Цей метод підійде для очищення диванів та будь-яких інших м’яких меблів.
  4. Горілка. Підходить для очищення будь-яких поверхонь.
  5. Лимонна кислота. Використовуючи такий метод, поверхні варто обробити розчином (сік одного лимона на склянку води) та дати висохнути. Крім меблів, лимонна кислота допоможе очистити паркет, лінолеум та ламінат.
Останні новини:  Чим категорично не можна мити чавунні вироби

Пам’ятайте, що всі ці методи – боротьба з наслідками. Важливо все ж таки з’ясувати причину небажаної поведінки кота, який відмовляється від лотка. І обов’язково перевірте, чи здоровий ваш вихованець.