Липучки складаються з сотень крихітних нейлонових гачків та петель, які можуть легко поєднуватися між собою. І дуже часто з ними виникають проблеми, адже гачки поєднуються не тільки з петлями, але й зі сміттям, брудом та ворсинками. Та все ж почистити липучки може бути дуже просто.

Останні новини:  Як прибрати фарбу з балончика з різних поверхонь: дієві лайфхаки

Ще одна липучка

Один з найпростіших трюків очищення липучки полягає в тому, щоб взяти ще одну такого ж типу та потерти шорсткі сторони одна об одну по ворсу в одному напрямку. Цей метод може привести до того, що весь бруд, який заплутався у липучці, збереться в клубок і легко від’єднається.

Шпилька

Для того, щоб почистити крихітні ворсинки, які буде важко вхопити, експерти рекомендують використовувати шпильку чи швейну голку. її потрібно вставити під кутом у ворс і обережно підіймати. Втім, діяти потрібно обачно, аби не порвати петельки і не пошкодити маленькі гачки.

Останні новини:  Названо знаки зодіаку, які болісно сприймають досягнення інших

Зубна щітка

Чиста суха зубна щітка може стати чудовим методом очищення старої липучки. Вам потрібно проводити нею обережно в протилежному напрямку від ворсу, аби видалити усе непотрібне сміття, що забилося всередину.

Скотч

Для дрібних частинок, які потрапили у важкодоступні місця липучки, ви можете скористатися скотчем. Все, що вам потрібно зробити – це взяти шматочок скотчу та приклеїти його прямо до липучки. А для більших ділянок ви можете спробувати покатати по ній валик для ворсу – він також буде досить ефективним.

Останні новини:  10 порад щодо зберігання посуду, які полегшать побут

Пилосос

Звісно, вам потрібно буде зняти насадку з пилососа перед тим, як пройтися ним по липучці. Проте це буде ефективним методом очищення великих липучок від пилу – наприклад, тих, що прикріплені до меблів чи килимків.