Чим обробити садові дерева в осінній період проти хвороб та шкідників

13.09.2024   17:15    370


Осіння обробка дерев в осінній період є обов’язковою. Її не пропускайте, бо зараз вдалий час для боротьби зі шкідниками. Якщо не обробити дерева, вони сховаються під кору, в тріщини, перезимують та почнуть розмножуватися з подвійною силою, пише prostoway.

Чим обробити дерева

Якщо температура повітря ще не надто впала та в денний час тримається на рівні +15-20 градусів, можна використовувати препарати на основі сірки. Стандартна пропорція для приготування розчину становить 50 г на 5 л води.

Останні новини:  З чим не можна поряд садити на городі перець

Сірка допомагає захистити рослини від борошнистої роси, павутинного кліща.

Якщо температура повітря нижче за +15 градусів, а листя з дерев вже опало, тоді можна використовувати бордоську рідину. Про неї добре відомо всім дачникам. Концентрація 1%.

При більш низьких температурах для ефективності можна вибрати інші фунгіциди, які дієві при низьких температурах. Інформацію про таку особливість системної дії можна дізнатися з інструкції.

Останні новини:  Що робити, якщо на вишні з’являються пагони, що підсохли

Восени можна обробити яблуні та інші плодові дерева розчином сечовини (карбамід). Особливо зручно тим, в кого він є після завершення сезону. Для обробки потрібно розчинити 0,5 кг сечовини у 10 л води. Добре захищає від грибкових захворювань.


chasdiy.org