Чотири способи, як довше зберігати свіжі квіти у вазі

24.08.2024   07:40    407

Тривалість життя зрізаних кольорів дуже обмежена. Якщо їх не доглядати належним чином, вони можуть швидко в’янути.

Видання Sante Plus поділилося кількома простими порадами від експертів, які допоможуть зберегти довше зрізані квіти. Головне не робити деяких поширених помилок!

1. Не тримайте квіти поряд із фруктами

Квіти та фрукти не завжди змішуються. Експерти сходяться на думці, що ніколи не слід дозволяти квітам цвісти поряд з деякими фруктами, такими як банани, груші та яблука. Оскільки ці сорти знаходяться в процесі дозрівання, вони можуть впливати на процес цвітіння через етиленовий газ, що виділяється ними.

Останні новини:  Три варіанти еталонної стрижки для жінок за 40: цю зачіску люблять модниці всього світу

Старіння пелюсток тоді буде передчасним. Не звикайте тримати їх разом. Навіть якщо спокуса встановити на столі у вітальні страву з фруктами, щоб побалувати гостей. У цьому випадку відразу подумайте про те, щоб усунути вазу.

2. Оцет та цукор

Перед встановленням квітів змішайте дві столові ложки яблучного оцту і дві столові ложки цукру з чистою водою у вазі. Не забувайте міняти цю воду щодня: ваші квіти залишаться красивими, здоровими та сяючими. Принаймні на якийсь час!

3. Не використовуйте водопровідну воду

Останні новини:  4 пари стильного та зручного взуття, у яких ноги точно не промокнуть

Ніколи не використовуйте водопровідну воду для квітів у вазі. При приготуванні води для квітів рекомендується дати їй охолонути протягом кількох годин після кип’ятіння, оскільки водопровідна вода містить хлор та фтор. Таким чином, дистильована вода найкраще підходить для збереження свіжості зрізаних кольорів.

4. Алкоголь та цукор

Секрет продовження терміну служби квітів полягає у мінімізації зростання бактерій у воді. Для цього у воду у вазі додайте кілька крапель горілки (або прозорого алкогольного напою) та чайну ложку цукру. Таким чином, алкоголь надаватиме антибактеріальну дію. Знову ж таки бажано щодня міняти воду, знову вливаючи в неї таку ж кількість горілки та цукру.

Останні новини:  Підготовка до опалювального сезону: що зробити з батареями, щоб не переплачувати за комуналку

Нагадаємо, що кімнатні рослини озеленюють ваш простір і приносять користь, але можуть стати джерелом незручностей та проблем.