Вчені показали динозавра з зеленими кістками

20.08.2024   07:30    956

Останки нового виду виявили 2007 року у штаті Юта.

В експозиції Музею природної історії у Лос-Анджелесі з’явився новий екземпляр. Це динозавр, який є не лише представником нового виду, а й єдиним динозавром на планеті, кістки якого були забарвлені у зелений колір.

Про це пише Associated Press.

Скам’янілість отримала назву Gnatalie. Таке ім’я дали на честь комарів, які кишіли під час розкопок. Кістки довгошиєго динозавра отримали своє унікальне забарвлення, темно-плямисте оливково-зелене, в процесі скам’янілості через мінерал селадоніт.

Останні новини:  Науковці зберегли геном людини на особливому кристалі, що може пережити мільярди років

Динозавр жив на Землі приблизно 150 мільйонів років тому. Тобто, він старший за тиранозавра, який жив на планеті 66-68 мільйонів років тому.

Метт Ведель, анатом і палеонтолог із Західного університету медичних наук у Помоні неподалік Лос-Анджелеса, розповів, що чув  про зеленого динозавра ще тоді, коли навчався в аспірантурі. Коли він побачив кістки, які ще перебували в процесі очищення, вони виявилися не схожими ні на що інше.

Останні новини:  Скільки на нашій планеті залишилося чистого повітря

Динозавр схожий на вид зауроподів – диплодока. Він відноситься до сімейства великих травоїдних тварин, до якого входять бронтозавр та брахіозавр.