Як можна впоратися з проблемою електризації волосся раз і назавжди

17.08.2024   13:40    305

Практично кожна дівчина стикається з проблемою електризації волосся. Мало кому подобається, коли пасма прилипають до шкіри та одягу. Це приносить дискомфорт, і втрачається вся презентабельність.

Причини електризації локонів

Спершу потрібно зрозуміти, чому виникла ця ситуація. Сухе волосся і повітря можуть сприяти його електризації. Якщо волоссю не вистачає вітамінів і корисних речовин — це також стає причиною для цієї дії. З-за цього воно може стати слабким, ламким, сухим і навіть з часом почне випадати.

Волосся може пошкодитися, якщо дівчина знаходиться в приміщенні, де повітря не зволожується. При регулярному носінні головних уборів із синтетичних волокон можна не дивуватися якщо з’явиться електризація. Тертя, яке виникає між волоссям і убором, призводить до заряду електрики, в результаті чого волосся починає електризуватися.

Останні новини:  Гладкі п’ята без зусиль: прості лайфхаки домашнього педикюру

Як позбутися проблеми електризації волосся

Як тільки дівчина знайде причину даної проблеми можна буде складати план боротьби з нею. Для того щоб надалі не було електризації, треба мити голову теплою водою або робити контрастний душ. В гарячій воді мити голову не варто, бо це може призвести до електризації волосся.

Читайте також:  5 продуктів, які прискорюють зниження когнітивних функцій

З особливою увагою варто підходити до вибору шампунів і кондиціонерів, адже вони повинні живити шкіру голови, і не пересушувати її. Якщо у дівчини випадає волосся і січуться кінчики, то це безпосередньо вказує на погану якість косметичних засобів. Вибирати засоби потрібно ті, у складі яких є компоненти з антистатичним ефектом.

Звести до мінімуму потрібно всі укладання, які не обходяться без фена, плойки. Природно, якщо дівчина буде сушити волосся природним шляхом, то це буде ідеальний варіант. Буває і таке, що просто немає часу висушити волосся рушником, тоді можна купити фен з іонізованим повітрям.

Останні новини:  Державні та національні свята України восени

Гребінці виготовлені з пластику теж варто викинути, адже вони здатні виробити статистичну електрику. Тому варто все-таки звернути свою увагу на гребінці виготовлені з дерева.