Спробуйте помити голову мінеральною водою: пляжний трюк замінює дорогі засоби

09.08.2024   13:00    64

У звичайному житті газовану мінеральну воду краще застосовувати всередину, щоб насолодитися її освіжаючим ефектом. Але якщо найближчим часом ви збираєтеся у відпустку, беріть на замітку цей пляжний лайфхак.

Іноді на вулиці стає так спекотно, що виникає бажання одним махом осушити пляшку мінеральної води. А якщо є така можливість — ще й вилити частину води на себе, щоб миттєво охолодитися.

Останні новини:  Три корисні лайфхаки допоможуть позбутися запахів з пральної машини

Насправді газована мінеральна вода — не менш ефективний б’юті-засіб, ніж косметична термальна вода. Ось тільки використовувати експерти її радять не як освіжаючий спрей, а замість пілінгу або очищувального шампуню з м’яким ефектом.

На відміну від звичайної води з крана мінералка збагачена вуглекислим газом, що відповідає за наявність у ній бульбашок. Вуглекислота має чудову очищувальну властивість — яка особливо необхідна волоссю після купання в басейні або морській воді.

Останні новини:  Як вберегти одяг від вогкості та надати йому приємного аромату за допомогою рису

Для того, щоб змити залишки хлорки або морської солі, достатньо обполоснути волосся вмістом великої пляшки газованої води. Далі можна одразу використовувати відновлювальний бальзам: а шампунем мити голову, наприклад, через день.

До речі, іноді вуглекислоту додають до складу шампунів — якраз для того, щоб отримати додатковий очищувальний ефект. Вуглекислий газ допомагає поліпшити ріст волосся і знижує вироблення шкірного сала, що так само подовжує відчуття чистоти.

Останні новини:  Манера ходьби відбиває характер людини