Як зменшити біль і вгамувати стрес при отриманні поганої звістки

05.08.2024   23:00    64

У кожної людини трапляються «чорні» періоди в житті. Смерть близької людини, звільнення з роботи, новина про хворобу друга — приводів, коли ґрунт йде з-під ніг багато.

Дізнавшись погані новини, всі проживають їх по-різному. Універсальної поради, як зменшити біль — немає. Але є кроки, які дозволяють тримати ситуацію і свої емоції під контролем.

Глибокий вдих і видих

Дізнавшись погану новину, у людини починає скажено битися серце, їй бракує повітря, вона починає метатися, думки плутаються. Треба зупинитися і зробити повільний глибокий вдих і такий же повільний видих. Якщо заспокоїтися з першого разу не вийшло, повторіть вдих і видих декілька разів.

Останні новини:  Як позбутися самотності у стосунках

Подбайте про безпеку

Якщо ви за кермом, на вулиці або у вас малюк на руках, потрібно подбати про безпеку. Машину зупиніть на узбіччі, покладіть дитину в коляску або ліжечко. Ви можете не вгадати реакцію організму на стрес.

Присядьте

Це не тільки убезпечить вас від падіння, у разі втрати свідомості. Сидіння допоможемо вам відчути себе «тут і зараз». Сидіть, упираючись стопами в підлогу і глибоко дихайте. Якщо ви відчуваєте, ніби дивитеся на те, що відбувається, з боку, знайдіть кілька предметів і сфокусуйте на них погляд.

Останні новини:  Як відмити зі склокерамічної поверхні молоко, що збігло під час кипіння

Дійте за планом

Отримавши погану новину, скласти детальний план важко, але приблизно ви повинні розуміти порядок дій. Це допоможе зменшити рівень вашого стресу і не наробити грубих помилок.

Просіть про допомогу

Якщо ви не в змозі впоратися з поганою звісткою самі, просіть про допомогу. Вам потрібна підтримка. Це можуть бути друзі, родичі, психолог. Люди добре відгукуються на прохання про допомогу в скрутну хвилину.

Останні новини:  Робимо свій домашній шампунь із вітамінами для росту та зміцнення волосся