Як не можна використовувати ящик під духовкою

03.08.2024   20:20    47

Ящик під духовою шафою кожна господиня використовує по-своєму, як підказує “чуйка”, але не інструкція. Будьмо чесними: чи багато хто читав, як користуватися ним із практичною користю? Очевидно, ні. Обов’язково прочитайте, що не можна залишати під духовкою у “багатофункціональному” диво-ящику.

1. Висувний ящик придумали для того, щоб зберігати оптимальну температуру для приготовлених страв. Наприклад, ви приготували піцу, але по плану ще одна має пектися. І щоб перша не охолола, її варто поставити у нижнє відділення. Температурний режим під час роботи духової шафи підтримає стан піци протягом 1-2 годин.

Останні новини:  Ефективний лайфхак від експертки допоможе вивести стійкі плями з подушок у домашніх умовах

2. Інше пряме практичне застосування — це нагрівання керамічних тарілок. Наприклад, ви плануєте викласти запечені голубці чи тушковану картоплю з м’ясом. Для того, щоб страва довше була гарячою, а тарілка не вкрала тепло собі — її варто підігріти. Часу приготування страви вистачить на те, щоб у нижньому ящику тарілка стала помірно теплою.

Останні новини:  Правильне сушіння рушників та килимків: забудьте про сирість у ванній кімнаті

3. Не дозволено під духовкою зберігати всі паперові предмети (наприклад, пергамент для випічки), тканинні вироби (губки для миття посуду),хімічні засоби (для миття плити, кухні), пластикові предмети (одноразовий посуд). Тому якщо на вашій кухні у нижньому ящику під духовкою є такі предмети, знайдіть їм нове місце.

Якщо й хочете з ящика зробити компактний склад, то зберігайте у ньому сковорідки, дечка, форми для випікання, круг для пельменів тощо. Все, що піддається термічній обробці, і не виділяє токсичних ароматів.

Останні новини:  Народні засоби виявляться неефективними: як прибрати жовті плями з підвіконня