4 причини, через які варто припинити користуватися гель-лаками

03.08.2024   08:20    53

Стійкий манікюр міцно увійшов у життя сучасних жінок. Але окрім зручності, він загрожує здоров’ю нігтьової пластини. Варто чи не варто покривати нігті гель-лаком — вирішувати вам.

Лампи для сушіння нігтів шкідливі

Усі модифікації ламп так чи інакше помітно шкодять шкірі рук: через небезпечні промені шкіра стоншується, збільшується ризик передчасної появи пігментації.

Останні новини:  Чому батьки винні у поганій поведінці своїх дітей

Мікропластик

Учені б’ють тривогу: мікропластик завдає істотної шкоди живим істотам, оскільки потрапляє до їх організму разом із водою.

А до чого тут манікюр? Річ у тім, що після зняття гель-лак викидається і розкладається на мікропластик. Ну а далі ви й самі знаєте.

Пошкодження нігтів

Останні новини:  Характер можна виявити за 4 хвилини

Багато дівчат зауважують, що з часом нігтьова пластина стоншується і з’являються неприємні відчуття. Це означає, що ви ходите з лаком довше, ніж два тижні, або майстер неправильно знімає покриття.

Читайте також:  Лікарі перерахували п’ять ранніх ознак проблем з щитовидною залозою

Якщо ви вирішите відновити нігті після довготривалого манікюру, то доведеться робити лікувальні процедури не менше, ніж п’ять місяців.

Можлива поява грибка

Останні новини:  Як позбутися мух вдома: народні засоби, які працюють

Грибок характеризується відшаруванням нігтя від пластини та зміною кольору з білого на жовтий. Найчастіше джерелами зараження є погано продезінфіковані інструменти або недбале виконання манікюру. Завжди звертайте увагу на інструменти, якщо є сумніви — відмовтеся від процедури.