Ця рослина допоможе захиститися від комарів

02.08.2024   15:00    49

Майже чарівна рослина з багатьма корисними властивостями, включаючи охолоджувальні, протизапальні та протимікробні.

На сторінці woodsboundoutdoors поділилися порадою, як захиститися від комарів без спеціального спрею. Таке може трапитися з кожним під час пікніка, на дачі чи в природі, коли засіб від комарів залишається вдома, і комарі стають справжньою проблемою. Довгі штани та рукави в таких ситуаціях не завжди допомагають.

Останні новини:  Психолог розповіла, як боротися із хронічним стресом

Тепер ви можете захиститися за допомогою деревію звичайного. Його натуральні масла відлякують комарів та інших летючих комах.

Деревій має дрібні білі квіти, іноді з рожевим відтінком. У декоративному садівництві використовують також жовтий і червоний деревій. Ця трава не лише зменшує кровотечу та запобігає інфекціям, але й ефективніше відлякує комарів, ніж будь-які хімічні спреї з магазинів.

Останні новини:  Перевірені способи видалити плями від фломастерів за кілька хвилин

Щоб захиститися, зберіть листя деревію (не квіти) і скрутіть їх у невелику кульку. Потім потріть нею тіло, що не захищене одягом. Деревій також корисний при порізах і травмах, оскільки його антибактеріальні властивості допомагають зупинити або зменшити кровотечу.

Деревій легко вирощувати в саду на сонячному місці. Він може схрещуватися з іншими сортами та набувати рожевого відтінку, але зберігає свої лікувальні властивості, якщо має сильний запах. Запилюється деревій бджолами, метеликами та іншими комахами.

Останні новини:  Експерти назвали народні методи чистки лотку пральної машинки