Тільки цей копійчаний засіб і допоміг легко відмити скотч від скла

01.08.2024   21:40    47

Скотч чудово допомагає зберегти цілісність вікон. Проте після того, як його зняти, він може залишити сліди клею. Дізнайтеся, як можна легко прибрати ці небажані плями та насолоджуватися чистотою.

Експерти виділяють велику кількість ефективних способів, які допомагають без зайвих зусиль прибрати сліди клею скотча з вікна. Зокрема, можна приготувати розчин на основі соди. Для цього слід розвести соду разом із водою до утворення густого розчину. Потім цей засіб необхідно нанести на губку та потерти ділянку, на якій залишилися плями від скотча. Після завершення процедури очищення скла протріть його водою.

Останні новини:  3 причини, чому потрібно додавати сіль у пральний порошок під час прання

Ще один дієвий засіб – рослинна олія. Рекомендується змочити вату або спонжі в олії та потерти залишки клею. Орієнтовно через 15-20 хвилин сліди від скотча стануть м’якшими, і їх легко можна буде прибрати за допомогою сухої губки або ганчірки.

До того ж можна використовувати різні розчинники. Наприклад, ацетон (рідина для зняття лаку теж підійде), вайт-спірит (зазвичай залишається після завершення фарбування) або бензин. Експерти зазначають, що перш ніж приступати до застосування цих розчинників, спочатку слід відкрити вікна, тому що вони мають різкий аромат. Після завершення очищення слідів клею вікна необхідно промити водою. Також будьте уважні, щоб розчинники не потрапили на пластиковий профіль, тому що він може пошкодитися.

Останні новини:  10 секретів по-справжньому щасливих пар, які допоможуть зберегти кохання
Господині розповіли, як з легкістю відмити скотч від скла

Наступний ефективний засіб – нашатирний спирт. Він чудово допоможе відмити як плями скотча зі скла, так і легко очистить пластикові рами від інших плям. Зверніть увагу, що під час проведення очищення за допомогою спирту варто провітрювати кімнату.

Крім того, звичайна гумка також буде достатньо ефективним засобом у боротьбі з плямами від скотча на склі. Однак цей метод займає більше часу, ніж усі інші вище перелічені способи.




Важливо зазначити, що для видалення слідів від скотча на вікнах експерти не рекомендують користуватися металевими щітками та абразивними порошками, оскільки ці засоби здатні залишити подряпини. Також для очищення матового скла категорично не можна використовувати ацетон та інші розчинники. Для таких поверхонь краще користуватися спеціальними засобами.

Останні новини:  Характер можна виявити за 4 хвилини


noviydoctor.com