2 склянки на відро води – і томати будуть як з картинки

01.08.2024   22:25    47

Ваші томати покрилися чорними плямами? Це не обов’язково фітофтора. Давайте розберемося, що могло статися і як врятувати свій врожай та примножити його.

Томати — найпоширеніша культура на наших теренах. Найпоширеніша і найвибагливіша. Кущі здатні буквально за день позбавити вас врожаю, якщо вони не будуть отримувати потрібної турботи. Зокрема плоди помідорів часто вкриваються чорними плямами. І це не обов’язково може бути фітофтора.

Потемніння городини може статися, якщо вона не отримує достатню кількість кальцію. Так, так! Саме цей мікроелемент на рівні з фосфором, калієм та азотом відіграє важливу роль у розвитку рослин, забезпечуючи міцність клітинних стінок та сприяючи нормальному функціонуванню. Його нестача може призвести як раз до того, що верхівки плодів починають темніти і загнивати.

Останні новини:  4 головні помилки під час посадки тюльпанів восени

Городники розповіли, як збільшити врожай помідорів за допомогою гумату калію

Для вирішення цієї проблеми можна скористатися простим та ефективним методом підгодівлі, який можна легко приготувати вдома. Все, що потрібно — це склянка деревної золи, склянка 9%-го оцту та 10 літрів води.

Спершу попіл слід “погасити”. Його необхідно пересипати в порожнє відро, після чого залити її оцтом. Через те, що зола має лужне, вона миттєво, але не так як сода, вступить у реакцію зі столовою кислотою. Своєю чергою, 250 мілілітрів оцту, буде для помідорів слабкою концентрацією і він не закислить ґрунт, але посприяє кращому засвоєнню кальцію.

Останні новини:  Зараз саме час збирати насіння з томатів
Експерти порадили якісне добриво для помідорів влітку від фітофторозу на кущах

Після цього суміш потрібно розбавити водою і отриманим розчином поливати томати під корінь. Вносити таке добриво слід 2-3 рази на місяць.




Також, якщо не хочеться морочитися з деревним попелом, можна застосувати обприскування хлоридом кальцію, який ви зможете знайти в аптеці. 1 ампулу потрібно розвести у 5 літрах води.

Останні новини:  Висаджую часник за 2 тижні до морозів і збираю великі головки



noviydoctor.com