Помер комуністичний лідер В'єтнаму

20.07.2024   07:11    53


Смерть Фу Чонга сталася в період політичних турбулентностей для комуністичного керівництва країни.

Генсек Центрального комітету Комуністичної партії В’єтнаму Нгуєн Фу Чонг помер у віці 80 років. Згідно з офіційною заявою, опублікованою в п’ятницю, 19 липня, Фу Чонг помер «через старість та серйозну хворобу». Про це повідомляє BBC.

«Багаторічний лідер В’єтнаму Нгуєн Фу Чонг помер після періоду хвороби, знаменуючи кінець політичної ери», — мовиться в повідомленні.

Останні новини:  Німеччина передає ЗСУ десятки танків і бронемашин

Будучи генеральним секретарем правлячої Комуністичної партії В’єтнаму з 2011 року, Фу Чонг вважався одним з найвпливовіших лідерів країни протягом останніх десятиліть. Свого часу він також був президентом країни, а також своєю антикорупційною кампанією «розпалених печей».

Смерть Фу Чонга сталася в період політичних турбулентностей для комуністичного керівництва В’єтнаму. Протягом останніх місяців троє вищих керівників партії пішли у відставку після невизначених звинувачень у протиправних діях.

Останні новини:  “Повернуся живим або в труні”: індійці розповіли, як РФ кинула їх на війну в Україні, – BBC

Після його смерті президент країни То Лам візьме на себе обов’язки з управління центральним комітетом, політбюро та секретаріатом партії.

korrespondent.net