Як прибрати з вікон сліди клею від скотчу

17.07.2024   19:40    39

Україна переможе і прийде час, коли потрібно буде знімати скотч з вікон. Можна і зараз поміняти старий наклеєний скотч на новий (6 місяців йде війна і скотч згодом може втрачати свої властивості, що клеять). Як виявилося, клейка стрічка може залишати на поверхні стекол неприємний клейкий слід, який засихає і досить складно його прибрати. Деякі лайфхаки, поради чи хитрощі можуть допомогти впоратися із міцним клейким слідом.

Як правильно знімати скотч з вікон, щоб не залишалися сліди клею? Його потрібно тягнути не вгору (якщо так робити, на склі залишиться багато клею від нього), а відклеїти невеликий шматочок скотч від скла і тягнути його на себе. При такому способі зняття клею залишатиметься на склі зовсім небагато (принаймні так запевняють блогери в інтернеті).

Останні новини:  Як відбілити навіть найбрудніші рушники

З феном зняти скотч зі скла простіше, тому що тепле повітря розм’якшить клей і він зніматиметься з вікна набагато простіше. Для цього слід перед тим, як знімати клейку стрічку, прогріти її феном, а потім відліпити шматочок і тягнути його на себе, як було описано вище.

ЯК ШВИДКО ПРИБРАТИ КЛЕЙ ВІД СКОТЧУ ЗІ СТЕКОЛ

Миючі засоби для миття вікон допоможуть впоратися із залишками клею на поверхні. Читайте уважно інструкції щодо їх використання.

Содовий розчин теж може допомогти прибрати клей з вікон. У склянці води слід розчинити 4 столові ложки харчової соди і добре перемішати до її розчинення у воді. Чисту ганчірочку слід змочити в содовому розчині і протерти місця залишків клею, після чого потрібно почекати кілька хвилин, щоб сода ввібралася в клей, потім протерти ще раз ганчіркою. Содовий розчин із вікон змивається простою водою. Якщо клей не змивається, можна спробувати зробити з харчової соди та води кашку та за допомогою кашки прибрати клей (нанести кашку на клей, залишити на час, а потім протерти і промити як і содовим розчином), а вже після цього вимити вікна від соди звичайної водою.

Останні новини:  Як стилізувати просту білу сорочку, щоб виглядати модно

Рослинна олія (соняшникова, оливкова, лляна) — протерти проблемні ділянки і залишити хвилин на 15, після чого протерти губкою поверхню і вимити вікно звичайним способом.




Засіб для миття посуду допоможе прибрати сліди жиру та залишки клею з поверхні вікон. Це так би мовити, додатковий варіант, який теж може виявитися корисною порадою.

Останні новини:  Найбільш дієві методи очистити каструлю від жовтого нальоту