Чим обробити троянди від грибкової чорної плямистості

12.07.2024   23:00    41

На кущі троянд можна побачити чимало листків, на яких з’явилися чорні плями. Це не від сонця чи спеки, бо найскоріше рослина захворіла на грибкове захворювання під назвою чорна плямистість. Особлива небезпека — в другій половині літа.

Як боротися з хворобою

Основними факторами розвитку грибкової інфекції стає підвищена вологість та висока температура. На листі можна побачити темні плями чорного або коричневого кольору. Якщо троянди ростуть в затінку, поруч залягають ґрунтові води та посадка розташована в низині, ризики чорної плямистості підвищуються.

Останні новини:  Як зробити цукровий скраб в домашніх умовах

Експерти та садівники рекомендують проводити профілактичну обробку з застосуванням препарату «Фітоспорин». Зверніть увагу, що це саме профілактика, а не лікування. Якщо є ознаки хвороби, потрібні фунгіцидні препарати, наприклад, «Топаз», «Світч», «Скор», «Фундазол».

Щоб не мати проблем з грибковими захворюваннями, троянди потрібно кілька разів за сезон обробляти фунгіцидними засобами для профілактики. Якщо не пропускати обробки навесні та восени, більше шансів, що літом троянди не доведеться рятувати від чорної плямистості.

Останні новини:  Топ-5 наймиліших тварин, які підкорюють серця своєю чарівністю