Усі члени НАТО підпишуть нове оборонно зобов’язання - Столтенберг

10.07.2024   16:41    33

Країни-члени альянсу ухвалять рішення, спрямовані на тіснішу співпрацю з партнерами, зокрема з Україною, та збільшать витрати на оборону.

Усі члени НАТО підпишуть нове оборонно зобов’язання - Столтенберг

Фото: Getty Images Генсек НАТО Єнс Столтенберг

В ході саміту НАТО, який у вівторок, 9 липня, розпочався у Вашингтоні, усі члени Альянсу підпишуть нове оборонно-промислове зобов’язання, яке допоможе зробити промисловість у Європі та Північній Америці сильнішою, інноваційнішою та здатною до масштабного виробництва. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Суспільне.

Останні новини:  У Франції представили новий уряд

«Першим елементом цього зобов’язання стане збільшення витрат на оборону. Іншим основним елементом стане те, що ми повинні витрачати краще і більше разом на оборону», — сказав генсек НАТО.

Також, як заявив Столтенберг, країни-члени НАТО ухвалять рішення, спрямовані на тіснішу співпрацю з партнерами, зокрема з Україною.

Він нагадав, що Альянс має Агентство НАТО з підтримки та закупівель, що допомагає союзникам збиратися разом і купувати озброєння разом.

Останні новини:  Україні негласно дозволять бити далекобійними ракетами по РФ, – The Times

Торік Агенція НАТО з підтримки та постачання погодила контракти на суму понад 11 мільярдів доларів на боєприпаси та засоби.

Генсек НАТО зауважив, що цьогоріч 23 члени Альянсу почали витрачати 2% свого ВВП або більше на оборону, що додало мільярди до бюджету НАТО. Ці гроші йдуть на контракти з оборонної промисловості, і це результат колективного рішення.

Останні новини:  “Повернуся живим або в труні”: індійці розповіли, як РФ кинула їх на війну в Україні, – BBC

«Десять років тому ми погодилися, що 2% повинні бути тим, до чого ми повинні прагнути. Формула декларації, яку ми погодили десять років тому, полягала в тому, що ми повинні прагнути до досягнення 2% ВВП на оборону. І це мало велике значення. Тепер ми змінили цю умову на те, що 2% — це мінімум», — зауважив посадовець.


korrespondent.net