Китай обрав астронавтів для висадки на Місяць

25.06.2024   14:30    2

Серед тих, хто вирушить на природний супутник Землі — представники Гонконгу і Макао.

Китай має намір відправити пілотовану місію на природний супутник Землі — Місяць до 2030 року. Для цього в КНР уже відібрали астронавтів — загалом 10 осіб, пише Space.

Вони пройдуть тренування і навчання, а потім кілька астронавтів полетять на Місяць. Загалом базове навчання триватиме два роки.

Згідно з повідомленням Китайського агентства з пілотованих космічних польотів, це вже четверта група, яку відбирають для космічних польотів. Спочатку вони вирушать на космічну станцію «Тяньгун», яка розташована на навколоземній орбіті. Їхньою наступною місією може стати політ на Місяць.

Вказується, що астронавтів для майбутніх місій у Китаї набирають серед пілотів ВПС. А в останню партію вперше увійшли пілоти сухопутних військ і ВМС Китаю. Двоє майбутніх астронавтів представляють спеціальні адміністративні райони Китаю Гонконг і Макао.

Це перший випадок, коли в Китаї обрали як майбутніх астронавтів жителів цих районів. Раніше ці адміністративні райони були колоніями Британії та Португалії, — пише видання.

Підкреслюється, що особи майбутніх астронавтів — засекречені і про те, хто саме полетить на Місяць стане відомо вже перед самим польотом.

Останні новини:  Пес, якого виховали кішки, освоїв дуже незвичайну навичку — він навчився муркотіти

Також вказується, що в КНР триває активна робота над створенням власне самих космічних кораблів, на яких КНР має намір здійснити місію.

Раніше Китай уже демонстрував проект своєї майбутньої бази на Місяці. Вона має бути побудована протягом кількох років після першої посадки китайських астронавтів на супутнику Землі.




Зазначимо, Місяць може становити для жителів Землі практичний інтерес. Як раніше писало ВВС, запаси ізотопу гелію-3, відкриті на Місяці, і який можна використовувати як паливо в майбутніх термоядерних реакторах, а також достаток сонячної енергії можуть стати «неоціненним скарбом» для всього людства. Також на Місяці є необмежені запаси рідкоземельних елементів, титану та урану.

Останні новини:  Люди масово їдуть на коров'ячі ферми через заяву вчених: для чого вони це роблять
Росія розмістила в космосі зброю - The Telegraph