Презентовано Citroen C3 Aircross нового покоління

23.04.2024   13:31    616

Французький бренд Citroen представив модель С3 Aircross для продажу в країнах ЄС. Це автомобіль нового покоління. Порівняно з попередньою генерацією він став більшим за габаритами. Причому настільки, що виробник обіцяв і трирядні модифікації.

Втім, потрібно розуміти, що у такого досить компактного кросовера “гальорка” вийде далеко не повноцінною. Там з комфортом зможуть розміститися хіба діти дошкільного віку.


Виробник обіцяв, що новий кросовер пропонуватиметься як у гібридній, так і електричній версіях. А ось подробиць щодо об’єму та потужності двигунів поки що немає.

Представлений Citroen C3 Aircross для Європи зроблений за канонами корпоративного стилю французького бренду. Але передусім дизайнери орієнтувалися на хетчбек C3 і Aircross для Індії та Бразилії.

Останні новини:  Toyota змінить дуже популярний в Україні автомобіль (фото)

Нагадаємо, що останній був представлений ще рік тому і давно продається в цих країнах. Такий Citroen C3 Aircross трохи відрізняється зовні. Виробник постарався максимально спростити і здешевити модель. Тому жодних гібридів і електрокарів у лінійці немає.



Та й за кількістю опцій індійсько-бразильська версія сильно поступається своєму європейському “побратиму”. Двигуни там традиційні – внутрішнього згоряння, без всяких гібридних технологій.

Для Індії кросовер пропонується тільки з мотором 1,2 літра на 110 к.с. А ось у Бразилії вже літрові двигуни. Зате вони можуть працювати не тільки на бензині, а й на етанолі (спирті). Потужність силових агрегатів – 125 і 130 “конячок” відповідно.



Citroen C3 Aircross 2024

Коробки передач у Citroen C3 Aircross для Індії та Бразилії пропонуються на вибір. Є МКПП, АКПП і варіатор.

Останні новини:  В Україні помітили рідкісні суперкари 90-х на автовозі (фото)

Європейський кросовер базується на тій самій платформі – CMP, спільній для низки моделей від корпорації Stellantis. Але “візок” допрацювали, адже водії з країн ЄС більш вибагливі. Вони не терпітимуть незручностей навіть заради зменшення вартості автомобілів.

За довжиною Citroen C3 Aircross вийшов трохи більшим за свого індійсько-бразильського “брата” – 4,39 проти 4,32 метра. Найімовірніше, домоглися цього за рахунок нових бамперів. Хоча, не факт, тим паче, що виробник тримає в секреті основні ТТХ і не бажає показувати салон кросовера цілком.

Останні новини:  BMW анонсувала надшвидкісну зарядку нових електромобілів серії Neue Klasse

Що стосується моторної гами, то подробиць щодо неї поки що немає. Але, знаючи любов концерну Stellantis до уніфікації, можна майже зі 100% упевненістю сказати, що вона буде аналогічна одноплатформенному Opel Frontera.

Базові кросовери, відповідно, отримають 1,2-літрові турбовані двигуни з потужністю 136 к.с. Вони працюватимуть у парі з гібридним “доважком” у вигляді стартер-генератора.

Citroen C3 Aircross 2024

Електричні Citroen C3 Aircross, найімовірніше, отримають мотори на 136 і 156 к.с. Запас ходу на одній зарядці обіцяють від 300 до 400 км.

Привід у всіх кросоверів, незалежно від модифікації, тільки передній. Ціни на модель поки що не розкривають.


avtosota.com