З 1 жовтня в Австрії завершується пільговий період проїзду на платних дорогах для авто з українською реєстрацією

Сьогодні,   09:31    228

Для користування платними дорогами водії в Австрії зобов’язані придбати спеціальну віньєтку.

Дані правила стосуються як мотоциклів, так і автомобілів.

Транспортні засоби гуманітарної допомоги та індивідуальні мандрівники на автомобілях з українською реєстрацією були звільнені від сплати мита на австрійських автомагістралях і швидкісних дорогах. Це стосувалося всіх типів плати, тобто віньєтки, секції та вантажівки.

Термін «перевезення гуманітарної допомоги» включає як поїздки з метою перевезення вантажів, так і подорожі з метою перевезення людей, які вважаються переміщеними особами у розумінні Постанови про переміщених осіб, Бюлетень Федерального закону II № 92/2022. До приватного транспорту належать усі автотранспортні засоби з українськими номерами.

Останні новини:  Знак «машина з крилами»: що він означає та навіщо потрібен на дорогах

30 вересня 2024 року року в Австрії завершився термін пільгового проїзду автобанами для власників автомобілів з українськими номерними знаками. Тож наразі автомобілісти з України зобов’язані платити дорожній збір на рівні з іншими водіями. Дана інформація також вказана тут.

Що таке віньєтка для проїзду платними дорогами Австрії?

На автобанах та швидкісних дорогах, відмічених помаранчевим кольором на мапі нижче, транспортні засоби зобов’язані мати віньєтку. Цей талон має бути закріплений на вітровому склі автомобіля (у верхньому лівому куті або по центру).

Електронна віньєтка “закріплюється” за номерним знаком транспортного засобу при його купівлі. Проте варто відзначити, що оплата за проїзд платними дорогоми в електронному форматі починає діяти лише на 18-й день після придбання.

Останні новини:  Конфіскація авто не тільки у п’яних: кого з українських водіїв може торкнутися це покарання

Де купити наклейки Vignette в Австрії?

Такі клейкі талони для проїзду автобанами доступні до продажу на більшості автозаправних станцій Австрії, а також можуть бути придбані онлайн за посиланням .

Який старховий поліс використовувати в Австрії для автомобілів з українською реєстрацією?

Для автомобілів, що використовуються на території Австрії, в обов’язковому порядку має бути оформлений поліс страхування “Зелена карта”.

Як довго дозволено використовувати українські водійські права в Австрії?

Згідно з регламентом ЄС 2022/1280, який набув чинності 27 липня 2022 року, більше не потрібно міняти українські водійські права на європейські (в даному випадку — австрійські).




Громадяни України, що отримали тимчасовий захист, мають можливість користуватися своїм українським посвідченням водія без необхідності обміну на водійські права ЄС або проходження нового іспиту на водіння, поки діє їхній статус тимчасового захисту.

Останні новини:  Вперті модники стануть пішоходами: за яку прикрасу в автомобілі позбавляють прав в Україні

У разі втрати або крадіжки посвідчення водія, держави ЄС можуть видати нове посвідчення за умови, що українська сторона підтвердить наявність дійсного водійського права та надано медичний сертифікат про придатність до водіння.

Сучасні українські водійські права (видані з 2005 року) за своєю формою ідентичні європейським правам, мають вигляд пластикових карток і містять аналогічні категорії водійських прав.

Міжнародне водійське посвідчення або його переклад за чинним законодавством ЄС не вимагається.


autoporady.com