Європа створює власний Місяць: що відомо про проєкт LUNA

Сьогодні,   11:30    256

На цьому обʼєкті 900 тонн подрібненої вулканічної породи. LUNA знаходиться в Європейському центрі астронавтики поблизу Кельна.

Вчені планують імітувати низькогравітаційне середовище Місяця за допомогою рухомих візків, що кріпляться до стелі і повторюють рухи марсохода або підвішеного астронавта.

Астронавт ЄКА Олександр Герст сказав, що проєкт буде пропонувати «більшість аспектів, з якими ми зіткнемося на Місяці».

«Це поверхня, це місячний пил, каміння, освітлення. Ми будемо працювати в скафандрах, які обмежують наші рухи, обмежують наш огляд», — сказав він.

Що таке Місія ЄКА на Місяць

Установка відома під назвою LUNA (Lunar Analog) забезпечує імітацію реголіту в залі, який розкинувся на площі 700 квадратних метрів.

Останні новини:  Вчені відтворили зовнішність легендарного Сімона Болівара

Тут астронавти з ЄКА, NASA та інших космічних агентств можуть практикувати життя в умовах, подібних до місячних, у цьому приміщенні.

«У нас є близько 900 тонн матеріалу, що імітує реголіт, щоб імітувати запилене середовище і рухливість на поверхні», — сказав Юрген Шлуц, інженер LUNA і керівник місячної стратегії Європейського космічного агентства.

Вчені створили 700 квадратних метрів штучного реголіту, використовуючи вулканічні ґрунти регіону Айфель у Німеччині, італійську гору Етна та каміння з Норвегії.

Останні новини:  Вчені випадково знайшли глибоководних желеподібних істот

Астронавти Маттіас Маурер і Томас Песке також розповіли, що об’єкт відтворює сонячне сяйво, яке заважатиме зору астронавтів, коли вони летітимуть на Місяць.

Вони також показали, як досліджуватимуть кратер на Місяці та збиратимуть зразки. В установці до скафандрів астронавтів будуть прикріплені кабелі, які відтягуватимуть їх назад, коли вони ходитимуть, і підвішуватимуть, коли вони стрибатимуть. Проєкт знаходиться на стадії прототипу.

Останні новини:  У США знайшли рештки мисливця на динозаврів з іклами, розміром з банан

ЄКА отримало три місця в очолюваній NASA програмі «Артеміда», запуск якої відбудеться у 2030 році. Наразі вона залежить від NASA та інших організацій у відправленні своїх астронавтів у космос.