Як використати воду, у якій варилася паста, для іншої страви

Вчора,   22:31    200


Паста давно перестала бути чисто італійською стравою і непогано прижилася як у всьому світі, так і в нас зокрема, і навіть словом «аль денте» вже нікого не здивуєш.

Виливати чи ні?

Але крім аль денте і класичної формули «10 г солі на 100 г пасти на 1 л. води» – до речі, якщо ви про неї не чули, обов’язково запам’ятайте – є у варінні пасти ще один нюанс. А саме вода, яка після цього лишається. Багато хто з нас не надають їй особливого значення і просто зливають. Чи здивуєтеся ви, дізнавшись, що в ресторанах, де подають пасту, так ніколи не роблять?

Останні новини:  Салат «Карусель» без варіння

По-перше, в таких закладах пасту зазвичай варять в одній воді, порцію за порцією, не змінюючи її. По-друге, ця вода використовується не тільки для варіння, але і для приготування соусу, з яким паста подається. Так що ж у ній такого, і чому до соусу для пасти краще додавати саме ту воду, в якій вона варилася? Давайте дізнаємося.

Почнемо з того, що технологія приготування соусу, особливо у випадку, якщо це робиться паралельно з варінням пасти, не кажучи вже про інші домашні справи, не дозволяє щоразу отримувати абсолютно ідентичний результат. Дещо інша кількість соусу, трохи інший вогонь під сковородою — все це призводить до того, що густота готового соусу щоразу трохи відрізняється. Інакше й не буває, якщо готуєш “на око”.

Останні новини:  Як зробити цукати з апельсинових шкірок

Далі більше. Правильно зварена паста, відкинута на друшляк, а потім додана в соус, «вип’є» з нього частину рідини, увібравши її в себе, і тим самим знову змінить його консистенцію.

У чому секрет?

За великим рахунком, відмінностей просто води від води, в якій варилася паста, не так уже й багато, але всі вони важливі:

  • по-перше, вона гаряча – не доведеться чекати, коли соус нагріється знову;
  • по-друге, вона вже підсолена – не доведеться знову приправляти соус, який вже виправлено на спеції;
  • по-третє під час варіння пасти частина крохмалю перейшла у воду, а значить, вода посилить смак самої пасти, змусить соус її «обволікати», з’єднає їх в одне ціле.
Останні новини:  Як приготувати насипний пиріг: смачна випічка без замішування тіста

Алгоритм дій зовсім простий. Перед тим, як зливати воду, в якій варилася паста, зачерпніть чашку цієї води і збережіть просто на всяк випадок. Якщо після того, як ви додасте пасту в соус, він виявиться занадто густим, додайте трохи води і розмішайте. Якщо ж соус буде занадто рідким, то можна, знову-таки, додати воду, після чого злегка його уварити – вода випарується, на відміну від крохмалю, який зробить соус густішим.





dailynews.kyiv.ua