Вірменія замовляє 84 індійські артилерійські системи ATAGS для протидії Азербайджану

Сьогодні,   15:05    265

Як повідомляє IDRW, Вірменія нещодавно підтвердила свій план закупівлі додаткових 84 передових буксируваних артилерійських гармат (ATAGS) калібру 155 мм/52 в Індії з метою зміцнення своєї обороноздатності. Цей крок є частиною ширших зусиль Вірменії щодо модернізації свого військового арсеналу на тлі загострення регіональної напруженості. У 2023 році Вірменія вже придбала шість одиниць такої ж системи в Індії, які нещодавно завершили успішні експлуатаційні випробування в різних місцях Вірменії.

Ці випробування мали важливе значення для підтвердження ефективності зброї в місцевих умовах, підтвердивши придатність передових буксируваних артилерійських систем (ATAGS) до конкретних потреб Збройних сил Вірменії та розчистивши шлях для додаткової закупівлі 84 одиниць.

Останні новини:  Підтримка українських біженців у Польщі впала до мінімуму з початку 2022 року

Розроблена Організацією оборонних досліджень і розробок (DRDO) у співпраці з індійськими приватними компаніями, система ATAGS являє собою помітний прогрес у сучасних артилерійських технологіях.  ATAGS має максимальну дальність стрільби 48 км і може вистрілити до трьох снарядів протягом 15 секунд. Здатність системи працювати на великих висотах робить її особливо придатною для рельєфу Вірменії.

В гармати внесено певні коригування, щоб відповідати оперативним вимогам Вірменії, таким чином підвищивши ефективність системи в регіональній обороні.

Останні новини:  Трамп переважає Гарріс у питанні завершення війни в Україні – результати опитування WSJ

Це придбання сталося в той час, як Вірменія продовжує стикатися з проблемами безпеки, зокрема через триваючу напруженість з Азербайджаном через регіон Нагірного Карабаху. ATAGS додасть значну вогневу міць артилерійському арсеналу Вірменії, підвищивши її обороноздатність. Це оновлення має вирішальне значення для безпеки кордонів і підтримки стабільності на території. Окрім систем ATAGS, Вірменія нещодавно підписала додаткові угоди з індійськими фірмами щодо іншого обладнання, включаючи колісні самохідні гаубиці MARG 155 і систему протиповітряної оборони «Акаш», що ще більше посилює військову співпрацю з Індією. Вірменія також нещодавно висловила зацікавленість у придбанні танків K2 у Південної Кореї.




Ця нова угода підкреслює зростаючу роль Індії як ключового постачальника оборонної продукції на світовій арені. Придбання Вірменією ATAGS може стати прикладом для інших країн, які розглядають індійську військову техніку. Індія позиціонує себе як альтернативного постачальника зброї основним експортерам, пропонуючи обладнання, яке, хоча й потенційно менш просунуте технологічно, тим не менш може виявитися ефективним у бойових діях.

Останні новини:  У Чехії спіймали рекордно великого сома


wheel-news.com