Вчені розкрили таємницю занепаду цивілізації Моче

Сьогодні,   07:30    1249

Довгий час вважалося, що цивілізація Моче, що існувала в I-VIII століттях н.е. в Андах, зникла при розширенні імперії Уарі, пише Успіх in UA.

Археологам удалося довести, що це не так. Насправді культура Моче не зникла, а трансформувалася.

Вчені дослідили текстиль, знайдений у Перу в стародавньому місті Уакас-де-Моне. Аналіз показав, що цивілізація Моче нікуди не зникала, повідомляє inforoom.

Останні новини:  Вчені відкрили галактику, що має унікальне світіння

Однією з найбільших споруд часів культури Моче вважається Уакас-дель-Соль. Цей храмовий комплекс був збудований у 650-900 роках н.е. За словами доктора Гарвардського університету Джеффрі Квілтера, цивілізація Моче не мала писемності. Сучасній науці про її існування відомо завдяки археологічним знахідкам.

Вчені розкрили таємницю занепаду цивілізації Моче

За допомогою радіовуглецевого датування вчені визначили, що тканини були створені в X столітті н.е., що суперечить гіпотезі про занепад цивілізації Моче. Результати дослідження показали, що у тканинах переважають технології виробництва культури Моче.

Разом з тим у них інтегровані дизайни інших культур. Це говорить про те, що народ Моче адаптувався. Під час взаємодії з іншими культурами цивілізація Моче еволюціонувала, а не зникла безвісти.

Останні новини:  Де в Україні похований давньогрецький воїн Ахіллес: відоме й символічне місце