У РФ затримали Z-блогера, який критикував Путіна

Сьогодні,   08:00    423

У РФ затримали Z-блогера, який критикував Путіна

Фото: Скріншот

Єгора Гузенко затримали у рідному місті

Попередня причина затримання «Тринадцятого» – бійка з поліцейським на концерті в центрі Новопавловська.

У Росії затримали Z-блогера із понад 300 тис. передплатниками Єгора Гузенко («Тринадцятий») . Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі у суботу, 5 жовтня.

За його словами, він приїхав додому, але потрапив до відділу внутрішніх справ міста Новопавловськ Ставропольського краю.

«Затримали мене співробітники, причому коли затримували, ще й лупцювали. Затримав Сушко, він, не знаю, зараз у МВС чи в якій конторі працює і ще з ним був інший сержант… Я вперше приїхав додому і ось так мене зустріло рідне місто», – розповів Гузенко.

Тим часом інші російські Telegram-канали пишуть, що попередня причина затримання «Тринадцятого» – бійка з поліцейським на концерті в центрі Новопавловська.

Останні новини:  Друзі Путіна захопили землю в Криму: будуватимуть стоянку для яхт російських багатіїв

За словами очевидців, сьогодні вдень Z-блогер, перебуваючи в масці, прийшов на центральну площу, де відзначали День міста і налякав місцевих мешканців. Правоохоронці кілька разів попросили його зняти маску, щоб не турбувати людей, але у відповідь Гузенко накинувся з кулаками. Його довелося затримати. Момент потрапив на відео.

За статтею про насильство щодо представника влади «Тринадцятому» може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Останні новини:  У РФ заявили про атаку дронів і пожежу у Воронезькій області

Увага, відео містить нецензурну лексику!

Увага, відео містить нецензурну лексику!


Єгор Гузенко воював на Донбасі з 2014 року, а також у 2019 в Сирії. На момент початку війни в Україні був під домашнім арештом за те, що вистрілив чоловікові в обличчя світлошумовим патроном з аерозольного пістолета Піонер, а пізніше – за використання світлошумових у повітря. 6 березня 2022 року він зрізав електронний браслет, за допомогою якого його могли відстежити, домовився через знайомих у «ДНР», що приїде до них, та втік на війну з Україною. З того часу він намагається офіційно вирушити воювати від Міноборони РФ, але йому в цьому відмовляють через кримінальну справу.



korrespondent.net

Останні новини:  РФ планує за три роки набрати понад 200 тисяч контрактників